kórházteszt kórház szülés Veszprém

illusztráció

A veszprémi Csolnoky Ferenc Megyei Kórházat értékelem, ahol 2014. júniusában hoztam világra a harmadik babámat.

Azt gondolom, tartanak szülésfelkészítő tanfolyamot a kórházban, bár én nem jártam oda, így erről nem tudok írni sajnos.
A kórház külsőre átlagos, enyhén szocreál, belülről azonban épp felújítás folyik, így egyre szebb. Az általános kinézetét a kórháznak 7 pontra értékelném egy 10-es skálán. A kiírások alapján jól lehet tájékozódni, működnek a liftek, mi kell még?!

A mellékhelyiségek viszont borzalmas állapotban vannak. Nem folyik, nem világít, nem záródik... 2 pontot ér ez a „felszereltség” nálam.

Helyzetemet kicsit megnehezíti, hogy szülésemkor éppen a szülészeti részleget újították fel, így éppen a legrosszabbkor csöppentem bele a kórház mindennapjaiba. Négy éve, a második szülésemnél egy rettenetes állapotban lévő szülőszoba fogadott.  Nem vagyok egy nagydarab, de a szülőágy kétszer esett szét alattam. Kengyel nem volt, illetve egy darab, így egyik láb került csak bele.

 Egy kisebb fürdő nagyságú egyéni szülőszoba van, a többiek együtt szülnek függönyös megoldással. Alternatív eszközök nincsenek, vagy ha vannak, jól rejtegetik, mert én sose találkoztam vele.
Erre a kinézetre és felszereltségre én 4 pontot adnék.

Az előkészítő és mosdó tiszta volt ugyan, de rettentő kopott és kiábrándító, századelős felszereltséggel. De azért nem felejtheti el az ember, hogy 2014-ben jár, mert be van kötve az elektromos nővérhívó.

A gyermekágy éppen akkor készült el, hát az bizony csodaszép! Széles ágyak, hogy a baba is odaférjen kényelmesen, leginkább kétágyas szobák, a fürdő pedig szállodai szintű. Persze fogyóeszközök, papír, pelus, alátét nem jár, de ez ma már természetes. Gyermekágy: abszolút 10-es.

A vizsgálatok nagy része a vártnál nem volt fájdalmasabb és rosszabb, az orvosok hozzáállása változó. A legtöbb unottan végzi a dolgát, láthatóan zavarja a beteg, illetve csak szükség esetén nyúlnak az emberhez. Hiába egy-két fiatal, még motivált orvos, nekik összességében akkor is max. 5 pontot tudnék adni a segítőkészségükre, emberségükre. Szaktudásuk azonban megkérdőjelezhetetlen, 10 pont!

Orvosválasztás nincs, de ez nem probléma, nem érzékelhető az „én betegem” - szindróma.
A szülésznők csakis 10 pontot kaphatnak, mert szívvel-lélekkel végzik a sokszor alja munkát. Hála nekik!

A csecsemősnővérek nagy része kedves és segítőkész, a többi párral meg nem foglalkozunk. Első gyerekesként mondjuk semmit nem tanultam volna tőlük, az tény.
A babákkal türelmesek és odafigyelők! 8 pont.
 

Egész nap folyosói látogatás és ablakon át való babanézés kell, bevált és jó gyakorlat, ez a módszer nálam 10-es!

Ha újra választanom kéne, újra ide mennék, mert a körülményekhez képest jó szülészet, és azóta még jobb, tudom, mert láttam, hogy napról napra fejlődik. Mindenkinek bátran ajánlom a veszprémi kórházat, aminek összességében, mindent reálisan nézve, és nem hormontúltengett anyukaaggyal, bátran adnék 8 pontot!

K.

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?