Másodfokon szigorította a Fővárosi Ítélőtábla Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász első fokon kiszabott büntetését.


Forrás: MTI

Jogerősen két év letöltendő szabadságvesztésre és tíz év foglalkozástól eltiltásra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla Geréb Ágnest, írja az [origo]. Első fokon a szülész-nőgyógyászt két év letöltendő fogházbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság és öt évre eltiltotta szakmájától, egy rendbeli, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, valamint egy rendbeli, maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt. A másodrendű vádlottat akkor 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.

A Fővárosi Bíróság március végén, első fokon két év letöltendő fogházbüntetésre ítélte Geréb Ágnest, továbbá öt évre eltiltotta a szülész-nőgyógyászi és a szülésznői tevékenység gyakorlásától egyrendbeli, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége, valamint egyrendbeli, maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt.

Schmitt Pál 2011. nyarán elutasította a doktornő és társai kegyelmi kérvényét. Bár Geréb Ágnes házi őrizetben várta a jogerős ítéletet, korábban a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetben volt előzetes letartóztatásban, ahol a kiszabadításáért küzdők dallal köszöntötték születésnapján.

Tünde