Szilabar beszámolójából megtudhatjuk, hogy már a peteérést követő nyolcadik napon tesztelt, melynek eredménye nem meglepő módon negatív lett. Néhány nap múlva hajnalban újra elvégezte a tesztet, amelyet percenként ellenőrzött, de csak egy csíkot látott rajta.

photo © 2009 Daniel Lobo | more info (via: Wylio)

 

Az éjjeliszekrényére helyezte az egycsíkos tesztet, és félóránként ellenőrizte, hátha megjelenik a második csík is. És egyszer csak mintha halványan derengett volna rajta még egy vonal… Te is elmesélnéd, hogyan teszteltél és hogy mondtad el a gyermek apjának, hogy babát vársz? Küldd el nekünk a bezzeganya@bezzeganya.hu címre!

Évek óta nagyon vágyom gyerekre, de a párom még nem volt rá kész. Az túlzás, hogy nem próbáltam sürgetni, de végül elfogadtam, hogy neki még idő kell. Végül is fiatalok vagyunk, van időnk. (Azért megpróbáltam bebiztosítani magam, tudatosítottam benne, hogy nem várok örökké, 30 éves koromig szeretném, ha megszületne az első gyerekünk. Így volt 8 éve szokni a gondolatát.)

2010 májusában végre eljött a nagy pillanat, amikor bejelentette, hogy ő bizony gondolkozott, és szeretne még az unokákkal is játszani, kirándulni menni, nem csak a gyerekeinkkel, szóval ne várjunk tovább. Enyhén szólva meglepett, hiszen 26 évesek vagyunk, úgy hittem, hogy tényleg 29 éves korunkig fogja húzni az időt. A kijelentése után 2 órán belül beszereztem egy terhesvitamint, mert mindig úgy terveztem, hogy előtte 3 hónapig vitaminozok, hogy a lehető legjobb eséllyel indulhasson a baba.

Augusztusban félretettük az óvszert és onnantól szabad szerelem. A türelmetlenségemet ismerve beszereztem egy 10-es csomag terhességi tesztet az érzékenyebb fajtából, hogy kedvemre tesztelhessek, ha épp rám jön az ötperc. (Végül el is fogyott az összes.) A peteérés utáni 8. napon teszteltem először. Persze akkora negatív lett, mint egy ház, de nem voltam csalódott, tudtam, hogy csak a türelmetlenségemnek köszönhetem. Jó pár nappal később megint csináltam egy tesztet, hajnali vizeletből, mert már nem bírtam aludni, annyira izgultam, hogy végre, talán most pozitív lesz. 1 perc, semmi… 2 perc, semmi… 5 perc, semmi… 15 perc, SEMMI (anyád..)! Na, jó, félreteszem, később is megnézem, még úgyis csak 5 óra van (és azt olvastam valahol, hogy akár több óra után is megjelenhet rajta az áhított csík, ha nagyon korán teszteltél).

Jelentkezzen, aki szokott pisis tesztet tartani az éjjeli szekrényén! Igen, hát persze, hogy én! Félóránként felébredtem, hogy rápillantsak a félhomályban. Semmi, semmi és semmi, de egyszer csak valami, VALAMI felderengett! Kipattantam az ágyból, gyorsan ki a fényre, hogy jobban megvizsgálhassam. Lámpafénynél semmi nem látszódott, csalódás, de nem adtam fel, természetes fényt ide! A konyhaablakban találtam meg a nekem megfelelő helyet. Ha 45 fokos szögben tartottam, kicsit hunyorítottam és a szembeszomszéd se nyitogatta az ablakát, hogy a szemembe irányítsa a nap fényét, akkor igen, mintha látszódott volna valami csíkféle.

Egyre jobban dobogott a szívem, igen, ez végre az lehet, amire vártam már oly régen. Gyorsan felébresztettem a párom, bár nem számítottam tőle túl sokra. Ő az a realista fajta, aki akkor örül majd a gyereknek, ha már látja a szülőszobán, hogy igen, ez tényleg valódi, mozog, lélegzik, él. De azért mégiscsak neki kell elmondani, megmutatni először, hiszen ő az apa. Felébred, kómás nagyon. Mondom neki, hogy teszteltem és van rajta 2 csík, de nagyon halvány a második, de ott van, látom! És tolom az orra alá a tesztet, hogy ő is szemrevételezhesse. Ránéz a tesztre, hunyorít, még nem nagyon lát, rám néz, majd ezt dörmögi: "Majd mutass nekem egy tesztet, amin RENDES csíkok vannak." És visszahanyatlik az ágyba, hogy két másodpercen belül újra aludjon. Hát ez volt az én kedvesem első reakciója kétcsíkos tesztemre.

Néhány óra múlva felébredt és nem nagyon emlékezett a dolgokra. Megmutattam neki újra és mondta, hogy látja ő, hogy én mit gondolok második csíknak, de ez annyira halovány még, hogy ő nem venné készpénznek. Mondtam neki, hogy rendben, pár nap múlva mutatok neked olyan szép két éles csíkot, hogy majd leshetsz, de én addig is örülök, mert odabent igenis van valaki. Pár nap múlva a kezébe nyomtam a kétcsíkos tesztet. Ő ránézett és ennyit mondott mosolyogva: "Szerintem fiú." Az én válaszom csak ennyi volt: "Pár napja azt álmodtam, hogy lányunk született."

Így kezdődött a történet, aminek még nem ismert a vége.

Szilabar