gillian hogyan mondtam el? terhességi teszt terhesség két csík

Amikor Gillian terhességi tesztje pozitív lett, férjének telefonon mondta el az eredményt, aki nagyon örült a hírnek. A kismama nem sokkal később vérezni kezdett. Az újabb teszten továbbra is két csík volt, a vérzés viszont erősödött. Egy hét múlva már csak egy csík látszott a teszten, az orvos azt mondta, talán nem is volt terhesség.

Első hónap, amikor elvileg teherbe eshetek. Tesztelési időpontban férj vidéken, én egy félholt macskát próbálok kezelgetni este tízkor állatorvosi útmutatás alapján a legjobb barátnőm segítségével, aki undorodva tartja az állatot, miután kétségbeesett emailem alapján másfél órát utazott hozzánk, hogy segítsen. Életveszély csökkentése után Zs: na, tesztelsz? Végül is, miért ne? Igen, kétcsíkos lett. Másnap férj telefonon értesül róla, örülés. Majd vérezgetni kezdek, tesztelés után (ismét két csík) természetesen ügetés a kórházba. Ahol: túl korán van még, honnan veszem, hogy terhes vagyok? Hát, teszteltem. Aha, azok megbízhatatlanok. Menjek a laborba, az ő tesztjeik tutik. OK, ott is pisilek egyet.

Másnapi telefon, elnézést, mégis terhes, jöjjön vissza uh-ra. Rendben, vissza a kórházba, ultrahangos lebarmol, hogy tuti nem vagyok terhes, különben is vérzek. Igen, ezzel magam is tisztában vagyok. Ismét haza, vérzés erősödik, másnap vissza a kórházba. Várjunk, menjek vissza egy hét múlva, de otthon nyugodtan teszteljek, ha az megnyugtat.

Tesztelek, még mindig két csík, de gyöngébben. Vérzés továbbra is megvan, egyre szomorúbbak vagyunk. Egy hét múlva újra tesztelek, már nincs két csík. Tudomásul vesszük, amit ilyenkor kell. Előírás szerint vissza az orvoshoz, ellenőrzésre. Aki megpróbál meggyőzni, hogy az ő kórházi tesztjeik sem tévedhetetlenek, és nem is voltam terhes, illetve hogy aki már nagyon várja a babát, előfordul, hogy álterhességet produkál. Fennakadt szemöldökkel szédelgek haza, én ehhez az emberhez járok 10 éve?! Basszus...

Következő hónap, amikor is ismét lehet tesztelni, hiszen megint nem jött meg a vérzésem.

Két csík virít ismét. Férj kávézik félkómásan, de mivel látta, hogy 10 perce az utolsó teszttel vonultam a fürdő felé, kérdően néz. Én óvatosan: pozitív tesztet generálni már tudunk...

(Ezután orvosváltás következett, és problémamentes terhesség, majd egy hosszas vajúdás eredményeképp megszületett a fiunk 2006 májusában)

gillian