Két csík sorozatunkban Bippy meséli el, hogy bár az orvosok nem sok esélyét látták, hogy valaha is teherbe essen, ez kétszer is sikerült neki. Úgy tervezte, ha pozitív lesz a teszt, majd amerikai filmesen bejelenti a gyerek apjának, és igazi, csöpögős, rózsaszín álom lesz. A férj azonban nem egészen úgy reagált a hírre, ahogy a kismama várta. Te is megosztanád, hogy mondtad el gyermeked apjának a nagy hírt, hogy babát vársz? Küldd el nekünk a bezzeganya@bezzeganya.hu címre.

Mindig úgy képzeltem, ahogy az amerikai filmekben, ha egyszer megtörténik a csoda és előadom majdani gyermekem apjának, hogy apa lesz, ölbe kap, szép szavakkal, ajándékokkal halmoz el, stb. Tehát rózsaszín, csöpögős álom lesz. Ehhez képest már ötödik éve voltunk házasok és nagyon jól megvoltunk, igazán a gyerek kérdés szóba sem jött, naptármódszerrel védekeztünk, mert előzőleg a szüleimmel éltünk önálló lakás híján. Férjem éppen a diplomamunkáját készítette, közben otthon dolgozott és hát nem dúskáltunk anyagiakban, mert beköltöztünk óriási, 48 négyzetméteres lakásunkba. Kicsi, de 2 embernek pont megfelel. A költözés karácsonykor zajlott, a lakás nem volt túlzottan berendezve, de annyira örültünk neki, hogy meghívtuk a barátainkat szilveszterezni, akik gumimatracokon ott is aludtak.

Mielőtt megérkeztek, még volt egy kis időnk, hogy a frissen kapott franciaágyat felszenteljük. Nagyon kellemes pár napot töltöttünk még el "kettecskén", mikor is kezdtem elég furcsán érezni magam. Leginkább a kávészag zavart. Igen hideg és havas január volt, amikor felkerestem a nőgyógyászomat. Akkor még nem voltak terhességi tesztek, de az orvos közölte, hogy reggelre lesz eredmény, bár ő még nem érzi, de ha én úgy gondolom és a vizeletmintában még nem mutatható ki, akkor pár nap múlva újra próbálkozzunk a mintával, mert az anyai érzés erősebb, mint bármilyen laboreredmény.

Hát nem kellett újat csináltatni, már másnap pozitív eredményt kaptam. Szárnyalva több méterrel a föld fölött rohanok gyermekem apja karjaiba: „Apa leszel!” Mire ő: „Na bazmeg”. Ennyit a rózsaszín ködről. Egyből fölszállt. Mert ő úgy gondolta, hogy államvizsga, nyaralás élvezzük a külön lakást és majd aztán, ha eljön az ideje. De hogy mikor jön el az ideje, arra konkrét dátumot nem gondolt, ő 30 éves volt, én 26.

Leállamvizsgázott, elmentünk nyaralni és megszületett a fiunk, és csodák csodája a tetőtől a talpáig apja fia. 20 hónap múlva megszületett lánytestvére is, aki már tervezett gyerek lett, mert annyira megkedvelte férjem az apaságot. Igaz, hogy itt sem volt tűzijáték a bejelentéskor, de őszinte öröm igen. Szerencsére annak ellenére, hogy nekem tizenéves koromban azt mondta egy orvos, hogy nem valószínű, hogy valaha is terhes lehetek, és ezt amikor a másodikat terveztük a nőgyógyászom is megfogalmazta, hogy attól hogy valakinek egyszer ötös találata volt, nem biztos hogy még egyszer lesz. Nekem kétszer lett, amit most már két felnőtt gyerekkel tényleg mindketten így érzünk – rózsaszín csöpögés ide vagy oda.

Bippy