kórház teszt szülés kórházteszt

A kórház neve: Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház

A szülés időpontja (év, hónap): 2021.február 

A kórház állapota: Az új rész nagyon igényes. Tiszta és modern.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Pár éve lett felújítva szóval teljesen jó. A higiénia is rendben volt.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda stb.): Igen, minden megtalálható. Bár én programozott császárral szültem, így nem találkoztam ezekkel a dolgokkal.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Egytől egyig mindenki nagyon segítőkész és aranyos volt. A fogadott orvosom imádni való volt. Ideges voltam, nagyon izgultam, de mindig nyugtatott, hogy minden rendben van/lesz. Első gyermekemmel voltam ott, a csecsemősök biztattak, hogy kérdezzek. Segítettek, ha valamit nem tudtam. Tényleg csak kérdezni kell, mert arra külön háklisak, ha valaki nem tud valamit, és még csak meg sem kérdezi, viszont panaszkodik róla, hogy nem megy. 

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): Egyik sem volt, mivel programozott császár volt. Kedvesen és megnyugtatóan viselkedtek velem. Mindig mondták, hogy mi történik éppen, mennyi idő amíg végeznek.

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Sajnos nem lehetett bent, mert Covid osztályon szültem. Úgy tudom normál esetben sem lehet bent, viszont van aranyóra.

Látogatási rend (bármikor lehet menni, vagy meghatározott időben, apuka bemehet-e a kórterembe): Nekünk nem volt lehetőség látogatásra. Még akkor sem jöhetett be a férjem az osztályra, amikor mentünk haza, hanem segített a nővérke kipakolni. Normál esetben bármikor lehet menni.

Mit kell vinni a baba ellátásához? (ruha, pelenka, popsitörlő, stb.): Ruhát, pelenkát és krémet adtak. Egyedül popsitörlőt kellett vinni.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Covid részlegként működött akkor, nem szobákban voltunk, hanem az elfekvőben. Ketten voltunk az egész osztályon így mindenkinek jutott saját. Normál esetben 3 emberre jut egy fürdő.

Van-e VIP szoba? Igen, van.

Koszt mennyisége, minősége: Nem teljesen értettem az arányokat. 2 szelet kenyérhez adtak egy szelet felvágottat és egy kocka vajat reggelire. Az ebéd az kifejezetten finom volt mindig. Mennyiségre pont elég volt. A vacsora ugyanaz, mint a reggeli kb.

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Igen, óránként vizsgáltak szülés után, illetve első és második napon is többször megvizsgáltak. Távozás előtti vizsgálaton az orvos minden információt elmondott a 6 hetes kontrollig.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Igen, sok jó tanáccsal elláttak a csecsemős nővérek is.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Nagyon kedves és iszonyatosan segítőkész volt mindenki, annak ellenére is, hogy nagyon le voltak terhelve. Egy biztos, a következő gyermekemet is ott szeretném világra hozni!

Kérünk, hogy pontozd a kórházat az alábbiak szerint! Minden szemponthoz írj egy számot 1-10-ig (1: legrosszabb, 10: legjobb) a tapasztalataid alapján!

  • szülészet állapota: 10
  • kórtermek állapota: 9
  • szülőszoba korszerűsége: 9
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 10
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 10
  • orvosok segítőkészsége: 10
  • szülésznők segítőkészsége: 9
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 10
  • kommunikáció, tájékoztatás: 10
  • tisztaság: 9
  • ellátás minősége: 10
  • személyes élmények: 10

Laura