nagycsaládos Bezzeganya klub gyereknevelés

Néha elmerengek azon, milyen jó lenne, ha a gyerekeimnek nem kéne ugyanazt a rögös utat bejárni, mint nekünk. Olyan jó lenne, ha minden, amire valóban vágynak, a rendelkezésükre állna. Kezdve a tengernyi idővel, bezárva az érettségire, vagy akörül kapott lakással. Máskor meg öntudatosan, és teljes meggyőződéssel vallom, hogy milyen jó is az, hogy bizony ebben-abban szűkölködünk, így nincs korlátlan idő se, de lakás se (lesz). Zsigerből jön szinte minden anyának, hogy mindent, amire csak vágyik a gyermeke, megadjon neki. De vajon jó ez?

Aki nem kap meg mindent, az valóban hátrányban van, sajnálni való, vagy szidjuk a felelőtlen szüleit? Itt nem az ételben, lakhatásban, melegben, tiszta ruhában, normális szülő-gyerek kapcsolatban, a tanulás lehetőségében való szűkölködésre gondolok, mert az evidens, hogy KELL minden gyermeknek. Sokkal inkább az egyéb tárgyakra, készen ölbe pottyantott dolgokra, amikért nekünk is, szüleinknek is sokat kellett dolgozni, izzadni, míg elértük, vagy olyan dolgokra, amikre úgy emlékszünk, hogy mennyire vágytunk rá és mi nem kaptuk meg, hát a gyerek kapjon meg mindent, amire vágyik.

Erről beszélgetünk a következő Bezzeganya klubban, november 13-án, Budapesten, a Corvin negyednél, a Práter utca 12-ben, 17-19 óra között. Az est ára 1500 Ft.

A következő hetek témái:

November 20-án Kamasz gyerekem és az ő kapcsolatai

November 27-én Anyós gondok

December 4-én Készüljünk fel a szülés utáni napokra

Örömmel számolok be nektek arról, hogy pályáztam, és nyert a klub egy kis pénzt, hogy tiszteletdíjakat is tudjunk fizetni a vendégeinknek. Úgyhogy a közeljövőben genetikust szeretnék vendégül látni, aki ugyan személyes tanácsadást nem végez majd, viszont kérdezhetünk tőle. Szeretném a drogprevenciós előadót is meghívni. További ötleteiteket szívesen fogadom, akár itt a poszt alatt is. A két vendéggel amint sikerül pontos időpontot egyeztetni, rögtön jelzem, hogy aki nem szeretne lemaradni, tudjon előre készülni rá.

nagycsaládos

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?