utazás nyár strand termálfürdő wellness teszt

Imádunk strandolni, így jó pár helyet kipróbáltunk már a családdal. Legtöbbször nem élővízhez, hanem élményfürdőbe megyünk, mert jó válogatni a különféle típusú és hőmérsékletű medencék között. Szeretem, hogy tudom úszni a hosszakat, ha akarom, ugyanakkor a gyerkőcnek is van pancsoló, csúszda meg egyéb vízi játékok. A legjobb, ha van fedett strandrész is és árnyékos liget, hogy legyen hová menekülni a tűző nap elől. Nehéz azonban olyan strandot találni, ahol klasszak és tiszták a medencék, jó a vízminőség és nincs iszonytató embertömeg.

Egy olyan családi nyaralást, ahol csak passzív pihenésre és strandolásra vágyunk, (na meg esetleg némi wellnessre) tökéletesen meg lehet valósítani Jász-Nagykun-Szolnok megye termálfürdőiben. A többségében csak a régió által látogatott gyöngyszemek modernek, látványosak, minden igényt kielégítenek, mégsem zsúfoltak, ráadásul még pénztárcabarátok is.

Cserkeszőlő

utazás nyár strand termálfürdő wellness teszt

Tavaly a Cserkeszőlői Fürdő és Gyógyászati Központtal szemközt lévő apartmanházban töltöttünk el egy hetet. Az amerikai konyhás, légkondis, teraszos nappaliból még további két háló nyílt, egyikben én és a férjem aludtunk, a másikban a fiunk a nagymamával. A fürdőszoba kádjába, ha akartunk, tudtunk engedni termálvizet is. A szállásdíj magába foglalta minden napra a fürdőbelépőt. A reggel kapott karszalaggal egy nap korlátlanul, sorban állás nélkül mászkálhattunk ki-be a strandra.  Úgyhogy a délelőtti strandolás után a délutáni alvásra mindig visszavonultunk az apartmanba, csurig leengedtük a redőnyt (Ezúton áldom minden szállásadó nevét, aki redőnyt szerel az ablakra!) és indult a szieszta, majd vissza a strandra estig. Egy kisgyerekkel nem is kell ennél több élmény egy nyaralásra!

A hatalmas, fás-parkos gyógyfürdő sokféle medencével várja a vendégeket, bennük jódos, jellegzetes barna színű vízzel. A fedett élményfürdő rész egész évben nyitva tart. A butikok és büfék mellett a strandnak van saját, önkiszolgáló étterme is (Napsugár Étterem), de a bejárathoz közel a község központjában akad pár beülős étterem is. Külön érdekesség, hogy a strand területén üzemel egy Kresz Park is, ahol a gyerekek mini autókon, jelzőtáblákkal ellátott aszfaltpályán próbálhatják ki a közlekedést. Már csak emiatt is vissza fogunk térni még ide, mert ezt csak 5 éves kortól lehet igénybe venni, az én fiam pedig csak jövőre nő majd bele.

A községen sokféle szállás közül válogathatunk: a hotelek, panziók, apartmanok, vendégházak mellett van egy, a stranddal egybeépült wellnesshotel is (Aqua-Lux), közvetlen átjárással a fedett élményfürdőbe, és kicsit messzebb a fürdőtől egy másik saját medencékkel (Aqua Spa) és ugyanazzal a gyógyvízzel, mint ami a strandon is megtalálható.

Belépődíjak a Cserkeszőlői Fürdő és Gyógyászati Központba

3 éves kor alatt ingyenes
Felnőtt: 1 900 Ft (16 óra után 1 300 Ft)
Gyerek (3 év felett): 1 400 Ft (16 óra után 1 100 Ft)
Családi: 2 felnőtt + 2 gyerek: 5 800 Ft, 2 felnőtt + 3 gyerek: 6 400 Ft

Túrkevei Termálfürdő

utazás nyár strand termálfürdő wellness teszt

A cserkeszőlői fürdő legfőbb látványossága - a hatalmas dupla ponyvacsúszda és a hullámfürdő mellett – a híres vödrös medence, ahol a gyerekek legnagyobb örömére időről időre megtelik és kiborul egy hatalmas vödör. Ennek a medencének a vödör nélküli változatát készíttette el kisebb-nagyobb változtatásokkal nemrég a Túrkevei Termálfürdő. Ezt a strandot az idén látogattuk meg (vittük az unokatesókat is), és túlzás nélkül állíthatom, hogy gyönyörű hely. Eljutni már nem olyan egyszerű, mert egy elég rossz minőségű út vezet ide, bár megéri a zötykölődést, mert itt aztán tényleg nem volt tömeg, kényelmesen válogathattunk, hogy az árnyékos gyepen merre telepedjünk le. Ez a cserkeszőlőinél kisebb, családiasabb strand, ugyanakkor nagyon komplex, mert van egy kiváló, télen is üzemelő fedett fürdős része is szuper gyerekmedencével, jacuzzikkal és úszómedencével. Az emeleten egy kis játszóház, pihenőszoba, szaunák merülőmedencékkel és gőzfürdő kapott helyet. Masszázs, pedikűr, gyógyászati kezelések is igénybe vehetőek. 

A fedett fürdő egyik különlegessége a talp vérkeringését serkentő két kavicsos aljú medence, amelyek közül egy egyik hideg, a másik forró vizes. Ottjártunkkor a strand parkjában épp üzemelt egy kis vurstli is: céllövölde, ugrálóvár, sergő és társai. Nem tudom, hogy ez állandó élményelem-e, de a gyerekek nagyon örültek neki. Biztosan állandó viszont a játszótér, a lengőteke és az óriás sakk, ezekkel szintén jól elszórakoztak a lurkók. Kültéren van még az említett élménymedence várral, híddal, csúszdákkal, egy üldögélős gyógymedence és egy megfelelő méretű úszómedence. Néhány büfé is üzemel, a kínálat nem valami bő, de egyáltalán nem hiányzott, mert ezúttal jól felszerelt hűtőtáskával érkeztünk. A Túrkevei Termál-, és Élményfürdő saját apartmant, kempinget és szállót is üzemeltet, így akár több napot is el lehet itt tölteni.

Belépődíjak a Túrkevei Termál-, és Élményfürdőbe

6 éves kor alatt ingyenes
Felnőtt: 1 400 Ft (15 óra után 1 000 Ft)
Gyerek (6 év felett): 1 250 Ft (16 óra után 850 Ft)
Családi: 2 felnőtt + 2 gyerek: 4 500 Ft, 2 felnőtt + 3 gyerek: 5 200 Ft

Martfűi Termál Spa

utazás nyár strand termálfürdő wellness teszt

Szintén saját szállórésszel - és mindenféle wellness szolgáltatásokkal - rendelkezik a Martfűi Termál Spa, ahol még tavaly az őszi szünetben töltöttünk el egy szép napot. Ekkor már leginkább csak a fedett élményfürdőben lubickolhattunk, ahol van egy sekély gyerekmedence a legkisebbeknek, egy fokozatosan mélyülő az úszást próbálgató nagyobbacskáknak, egy rendes nagy úszómedence és vagy két gyógymedence a lazulni vágyóknak. Hideg időben is üzemel egy kinti meleg vizes medence, és én imádok a gőzölgő termálvízben sejtelmeskedni, úgyhogy persze ide is kijöttünk, de nyáron még további kültéri medencéket – köztük egy pancsolót - is üzemeltetnek. Büfé az emeleten van, ahol a szokásos hotdog-hamburger duó mellett főtt ételt is hoznak kérésre (a napi menüt a szálloda étterméből) de azt figyeltük meg, hogy az emeleti asztaloknál a családok bőszen bontogatták az otthonról hozott motyót és ették lazán a hazait.

Belépődíjak a Martfűi Termál Spa-ba

6 éves kor alatt 250 Ft
Felnőtt: 1 500 Ft
Gyerek (6 év felett): 1 200 Ft
Családi: 2 felnőtt + 1 gyerek: 3 500 Ft, minden további gyerek 500 Ft

Kumánia Gyógy-, és Strandfürdő

utazás nyár strand termálfürdő wellness teszt

A fenti három helyet magam is teszteltem, így bátran ajánlhatom, de van még pár lehetőség, amiről szintén jó tudni, ha valaki fontolgatja, hogy ellátogat a térségbe:

Négy éve nyitott meg a kisújszállási Kumánia Gyógy-, és Strandfürdő, tuti, hogy ebben sem csalódnánk. A fürdő modern és szép, a kül-, és beltéri medencék változatosak, igénybe vehetőek különféle gyógyászati és wellness szolgáltatások, és közvetlen összeköttetésben hotel, étterem, ifjúsági szálló is található.

Berekfürdői Termál és Strandfürdő

utazás nyár strand termálfürdő wellness teszt

A Nagykunság Aranya jelzőt viseli a népszerű Berekfürdői Termál és Strandfürdő, ahol gyerekkoromban voltam utoljára, és amit a honlapon látható képek tanulsága szerint azóta is folyamatosan szépítenek és újítanak. Méretét tekintve ez egy nagyobb fürdő, amely látványos élményelemekben bővelkedik, és szintén rendelkezik fedett résszel, saját vendégházakkal és kempinggel.  

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?