Itt az ősz, amit úgy vártál, ha nem bírod a hőséget, és alig vártad, hogy kicsit levegőt kapj.

Itt az ősz, amitől úgy tartottál, mert vége a pacsálás-csillagnézés-későigalvás- mesekönyvlapozgatós szakasznak, és jön a bölcsi, az ovi, az iskola, az egyetem, a koránkelős-beraktálmindent-öltözzmárfel- holvana-jajelfelejtettem-jajelkésünk korszak. Beszoktatás, beszokás, megszokás, beletörődés, megedződés, megkedvelés, kinekmi

Itt az ősz, amit vártál, az avarbangázolós-gesztenyegyűjtős, langyosdélutános, bicikli-és futásbarát korszak, a gumicsizmában felfedezős, vár a hegy, az erdő, a patakban talán majd lesz víz.

Itt az ősz, amikor aggodalommal nézel ki, a városban is van ugyanis víz, a tócsában, az úttesten, a fejeden csorogva, az úttesten hömpölyögve, bele ne ejtsd a papírzacskót, bármi is van benne.

Itt az ősz, amikor lelkesen majszolsz szőlőt, körtét, almát.

Itt az ősz, amikor elkerekedő szemmel nézed a szőlő, körte, alma árát, pedig fűteni még nem is kell.

Itt az ősz, amikor a szétszaladós, spontán, nehezen egyeztethető (jajsenkisincsitthon, mikortalálkozunk) korszak után jön a megnyugtató rutin és ritmus, a délután alvást nem robbantják szét a nyári programok, lehet mire fogni az időben felkelést-lefekvést, automatára lehet tenni egy csomó folyamatot.

Itt az ősz, amikor a rutinba nehezen férnek az oda nem illeszthető programok, jajmostnemérekrá, délutánedzésvan, túlórázom, szerdánzongoraóra, hétvégénleckétkellírni.

Vártuk vagy nem, szeptember elseje van, a szokásos langyos esőben gázolunk a hirtelen megnőtt forgalomban a bölcsi, ovi, vagy iskola felé, némileg összehúzott szemmel, megint vége egy nyárnak, megint indul egy új szakasz sokaknak.

Vagy még nem, mert még ellágyult arccal simogatjuk a kerekedő pocakot, a bölcsi, ovi, iskola, egyetem még olyan távolinak tűnik, pedig két pillantás, és már mi is ott állunk a kapujában. De most még állítsukmegazidőt korszakot élünk.

Neked milyen?

Vakmacska