Lassan én is felfogtam a dupla szót és meg is értettem. Kb. még két hétig, tehát úgy 8-9-hétig az öröm és az aggódás jellemzett engem. Szabályosan hol örömtáncot jártam hol zokogtam, hogy mi lesz velünk, hogy oldjuk meg? Közben persze elkezdtem a neten is böngészni. Megint nem kellett volna. Ott aztán minden van, csak pozitívum nincs.

Hogyan leszel idegbeteg majd ikrekkel, hogyan megy tönkre a kapcsolatod majd, hogyan nem lesz időd még pisilni sem. Na, hát mindent megtaláltam a témával kapcsolatban. Már akkor bosszankodtam, hogy nincs egy igazi jó kis írás az ikrekről, a nevelésről, magáról a terhességről stb. Persze vannak könyvek, de azokban sincs túlkínálat a piacon. Na, mondom, sebaj, megoldom ezt és majd keresek ikres ismerősöket. De majd később, ha letelik az a bizonyos 12 hét.

Biztos elnézitek nekem, egy kissé őrült, túlaggódósnak, hogy mivel mondta a doki, hogy egyik még felszívódhat, és mivel 6 hetes ultrahangtól a 12 hetes ultrahangig nincs semmi, azt gondoltam, nem árt, ha közben elvégzek egy terhességi tesztet. Én barom el is végeztem. Nem hittem a szememnek, mert negatív lett, na, jó, halvány pozitív. De mondom mi van?! Tele vagyok hcg-vel, sőt! És van egy majdnem negatív tesztem. Mit teszek ilyenkor?  Felhívom az orvosom , azért ez mégsem normális, hogy ezt mutatja a teszt. De zaklassam ilyen hülyeséggel? Pár hete állapította meg a terhességet, én meg felhívom azzal, hogy negatív a tesztem? El fog küldeni az tuti, hogy anyuka, mi a szart tesztelget? És igaza lett volna. Nem, előbb a jó öreg barátom, az internet segítségét kértem. A következők jöttek ki: elhalt terhesség, azonnal fordulj orvoshoz és még hasonlók megannyi változatban.

Beparáztam. Felhívtam a dokimat, aki nem vette fel. Nem volt időm várakozni, berohantam a kórházba, megkerestem, kezemben lobogtattam a majdnem negatív tesztet. Akkor jöttem csak rá, hogy így jöttem végig az utcán. Sebaj, mit számít, ki néz már idiótának. Felvázoltam a helyzetet neki. Rendes volt, mert nem cseszett le, inkább segített a túlaggódós kismamának. Megnéztük őket ultrahangon. Közölte velem, hogy látja, ott vannak a maga negatív tesztjei. Szépen fejlődnek, rendben van minden, és kérem, többet ne teszteljen, nyugodjon meg, ön terhes, és ikrekkel. Hálisten nagyon jó kedvében volt, és én is, mert innentől éreztem, hogy igen, mindkettőt akarom, mindkettő maradjon meg, és igen, ikreim lesznek, és igen, örülök ennek.

neni

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?