nyár csecsemők nyaralás utazás kiemelt

Nyáron mindenkinek jár a pihenés, még a kisbabás családoknak is. Bár nem kis feladat az utazás megszervezése, az igények és a lehetőségek összehangolása, de ha jól sikerül, egész évben töltekezni lehet belőle. Két-három hónapos babával már lehet utazást tervezni, az viszont nem árt, ha egy főpróbával indítasz: esetleg egy hétvégi kirándulással. Így körvonalazódik az a kép, ami egy hosszabb nyaraláson várhat rád, és könnyebb lesz a szervezés, csomagolás is.

Ha már eldöntötted, hogy hova utaztok- legyen az belföld vagy külföld - olyan szállást válassz, amely kényelmes lesz babával is. Erre nem csak a bababarát hotelek alkalmasak, hanem számos apartman kínál hasonló szolgáltatásokat. Előre érdeklődj, hogy van-e etetőszék, babaágy, pelenkázó, babakád, jobb helyeken még babakocsival is rendelkeznek. Persze lehetsz kicsit rugalmasabb is: a szülők mellett bőven elalszik a csecsemő, pelenkázni is lehet a nagyágyon. Ha már nem anyatejes a baba, a hotelnél jobb választás a konyhával felszerelt apartman.

Mi legyen az autós csomagban?
- jól zárható üvegben víz, több kis adagban (inni is, mosakodni is)
- rágcsálnivaló
- kisebb adagokra osztva szendvicsek
- nedves törlőkendő
- pelenkázó felszerelés váltóruhával
- melegben is legyen legalább egy vastagabb váltóruha, ha hirtelen lehűlne a levegő
- kendő az ablak vagy a gyerekülés letakarásához
- zacskó az útközben termelődő szemétnek
- valami új játék, amit még nem látott
- a kedvenc állatka, takaró
- pihenőhelyen leteríthető pokróc, hogy a baba hempereghessen.

Víz!
Ha kipróbáljátok a medencét, fokozatosan ismerkedjen a kicsi a vízzel. Először csak pár cseppet ejts a bőrére, később már locsolgathatod. Egyik baba sem szereti, ha az arcát lespriccelik, vagy ha egyből belelógatják a vízbe.
Ha napra visszük, a baba fejecskéjét széles karimájú kalappal óvd az erős fénytől. Fontos a fényvédő krém, de erős napsütésben adj rá könnyű kisinget is. Ügyelj arra, hogy a kicsi ne legyen soha tűző napon. Ha egész nap strandoltok, figyelj a megfelelő folyadékbevitelre. A babákat nyugodtan megszoptathatod többször is, a tápszeres babáknak pedig sűrűn adj teát vagy vizet.

Legyél laza!
Arra mindenképpen számítani kell, hogy a család jól megszokott életritmusa felborul. A megszokott rituálékon (pl. az altatás módján, az etetések idején) ne változtass, és mindenképpen teremts nyugalmas körülményeket az alváshoz, viszont ezen túlmenően legyél laza és rugalmas, felesleges azon görcsölni, hogy nem úgy alakul a napirend, ahogy máskor. Ennyi belefér, hiszen nyaraltok. Otthon majd újra visszatér minden a régi kerékvágásba.

A.

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?