óvodások fotózás

Nemrégiben volt az óvodánkban karácsony közeledtének alkalmából fotózás. Jött a helyi fotós, aki lefényképezte a gyerekeket, és szokás szerint, aki kért a fényképekből, annak először meg kellett vásárolnia egy „kötelező” alapcsomagot, ami tartalmazott 1 db naptárat, 2 db kulcstartót, 5 db fényképet (amin persze a gyermekeink szerepeltek). Mindenféle plusz rendelés csak ezen felül volt lehetséges. Ez az alapcsomag került 3500 Ft-ba. De mivel sokaknak jár már az oviba kistestvére, nagytestvére, így üzenetet kaptunk, hogy lesz családi kedvezmény: két gyereknek 5000 Ft. Jött is a nagy nap: a fotózás. Én is vittem két gyermeket. Lezajlott a fényképezés. Minden rendben. Kérdik tőlem, mit rendelek. Mondom, hogy akkor két alapcsomagot. Hát az 7000 Ft lesz.

Hmm. Mondtam, úgy tudom, „nagy” családosoknak kedvezményes lesz: 5000 Ft. Ja, igen , hát én azt úgy gondoltam (mondta a fényképész), hogy mivel két gyerekkel több munka van, akkor az többe kerül. Tehát hogy mindenki jól értse: Ha egy gyereked van, a kötelező alapcsomag ára 3500 Ft, ha kettő, akkor viszont 5000 Ft, de a csomag továbbra is 1 naptárat, 2 kulcstartót és 5 fényképet tartalmaz. Szóval te semmivel nem kapsz többet, mint az, aki csak egy gyereket vitt fotózásra.

Tehát még egyszer: a fényképész is ugyanannyit fizet a „nyomdában” az alapcsomagért, de akinek két gyereke van, az fizessen majdnem kétszer annyit, mert hát miért ne. Na, ezt hívta ő családi kedvezménynek.

Aztán jött valaki, helyrerakta emberkénket, visszahozta a földre, hogy hát ő most ide dolgozni jött, nem gyorsan meggazdagodni. Hát akkor dolgozzon egy kicsit.

„Így hát lemondtam a kedvezményről”

- mondta nekem elcsukló hangon a fényképész. Én persze köpni-nyelni nem tudtam. Hogy valaki így gondolkodjon?! De ezúttal is köszönjük a mi kedves fényképészünknek, hogy végül mégsem húzta le annyira a Nagycsaládosokat, mint ahogy azt először gondolta

 Á.

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?