Nem betegesek a lányaim, a háromból kettő életében nem kapott még antibiotikumot, a legnagyobb is csak egyszer: néhány hónapos korában. És nem azért, mert elvakult antibiotikum-ellenes vagyok (tudom, hogy van olyan eset, amikor elkerülhetetlen – pl. amikor 40 fokos lázzal járó tüszős mandulagyulladása van az ember lányának, olyan, amitől az orvos is sírva fakad), hanem eddig mindig elég volt kevésbé brutális gyógyszert alkalmazni, és persze a természetes gyógymódokat is bevetettük.

Ősztől tavaszig multivitamint kapnak a gyerekek, és gyakran esznek zöldséget-gyümölcsöt is. Sokat vagyunk a levegőn, kirándulunk és mozgunk. Ennek ellenére (vagy emellett) persze nem kerülhetjük el a megfázást, és olykor a vírusok is betalálnak. A legjobb, amikor a háromból legalább kettő egyszerre beteg, de van, hogy egymás után betegszenek meg, így én is szobafogságra vagyok ítélve akár több hétig is. Mint most is.

A gyerekorvos kétszer is volt nálunk, lázcsillapítót, köptetőt és torokfertőtlenítőt írt fel. Az állatboltos eladónő citromfű-hársfa-menta teakombót javasolt a panaszokat elmondva. (Pálinkát mégsem adhatok nekik.) Kikerestem Zsuzsi főz megfázás esetére javasolt ételreceptjeit, de ezek közül a húslevesen kívül mást nem tehettem a gyerekek elé. Egy ismerősöm szerint zoknit kellene húzniuk itthon, hogy megelőzzük a megfázást, a gyógyszertáros pedig homeopátiás bogyókat javasolt. Én meg főztem végül egy nagy adag teát, belepakoltam jó sok mézet, és azt kortyolgatták a lányok. A zoknira meg majd odafigyelek.

Nektek milyen praktikáitok vannak megfázásra/megelőzésre?

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?