December 5., hétfő

Adventi kalendárium

'Santa's Special Wreath' photo (c) 2006, Mike Schmid - license: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

Beszereztél már valamit holnapra a gyerekeknek? Nem tudom, hogy ezt hogy csinálom, de majdnem minden évben elfeledkezem a Mikulásról. Úgy döntöttem, idén hanyagolom a bolti csomagokat meg zacskókat, veszek néhány kutyaközönséges csokit, valamint cipőtisztítást rendezünk ma este. Csak nekem van bőrcipőm – nem is olyan egyszerű összehozni egy hagyományos műveletet –, azt közösen rendbe hozzuk, majd abba hozza az ajándékot a Mikulás

Tavaly sétálni mentünk ötödikén este. Utolsó pillanatban visszaszaladtam egy zsepiért, és láss csodát: amíg sétálni voltunk, valahogy belógott a Mikulás. Már hangoltunk rá séta közben, mondtam a gyerekeknek, ki tudja? Talán éppen a környéken ólálkodik. Édesek, a mai napig azon törik a fejüket, hol és hogyan jöhetett be hozzánk.

Pár éve igen meglepődtem azon, amikor kiderült, hogy egy ismerős családnál a Mikulás amolyan előkarácsony: játékokat kapnak az édesség helyett. Mert a gyerek úgysem éhezik, tehát az ételt nem érzékeli ajándéknak, ennél többre van szüksége. Én ezzel nem értek egyet, szerintem bőven elég az ennivaló is. Neked mi erről a véleményed?

AMK