cipő x

A megfelelő gyerekcipők kiválasztása komoly odafigyelést igényel a felelős szülők részéről. Ehhez kétség sem férhet, mivel izgő-mozgó apróságaink fejlődésben lévő szervezete jóval sérülékenyebb. Így semmiképp sem elég pusztán esztétikai alapon kiválasztanunk a legdivatosabb modelleket, ha fontos számunkra gyermekünk biztonsága és egészsége. Nézzük meg tehát, mire érdemes odafigyelnünk a gyerekcipők vásárlása során!

A megfelelő minőség elengedhetetlen

Mielőtt rátérnénk a gyerekcipők kiválasztásának többi szempontjára, érdemes leszögeznünk: a minőség bizony nem elhanyagolható. Ez talán olcsó marketingszövegnek tűnhet egyesek számára, de valójában mégsem érdemes figyelmen kívül hagynunk. Bármilyen cipőmodellt is válasszunk gyermekünknek, ha azt egy megbízhatatlan vagy még rosszabb esetben lenyomozhatatlan márka kínálja, jobb elfelejtenünk. Ezen lábbelik esetében ugyanis nem csupán annak a veszélye áll fenn, hogy például funkcionális sport- és túracipők esetében nem látják el különféle funkcióikat, ami már önmagában is veszélyes lehet, de kifejezetten balesetveszélyes darabok is előfordulhatnak közöttük. Sok szülő találkozott már a leváló talpú vagy könnyen elszakadó gyerekcipőkkel. Viszont érdemes belegondolnunk, hogy ez rohangáló csemeténk esetében szélsőséges esetben komoly balesetek forrása is lehet. Így felelős szülőként mindenképp megéri elkerülnünk ezeket, és az elismert márkák közül választanunk lábbelit gyermekünk számára. A hamisítványok elkerülése érdekében a legjobb választást az jelenti, ha ezeket megbízható eladóktól szerezzük be, amelyek garanciát vállalnak termékeikre. Az olyan áruházak, mint például a CCC esetében, ez mindig magától értetődő. Itt mindenképp érdemes lehet szétnéznünk, ha gyerekcipő vásárlása előtt állunk. A CCC kínálatában ugyanis számtalan minőségi modellt megtalálhatunk, amelyek mind az áruházaikban, mind pedig a weboldalukról egyszerűen beszerezhetünk.

cipő x

Fazon és formatervezés

A fazonválasztás szinten egy olyan fontos szempont, amelyet nem hagyhatunk figyelmen kívül. Így mindenképp számításba kell vennünk, hogy hová és milyen tevékenységhez választunk lábbelit gyermekünk számára. Ha például valamilyen edzésre vagy túrázáshoz szeretnénk cipőt vásárolni neki, akkor érdemes a professzionális, sportspecifikus darabok közül választanunk. Ezek valóban az adott tevékenységhez szükséges védelemmel ruházzák fel csemeténk lábát. Például a speciális túrabakancsok nem csak vízállóak, de olyan különleges talpszerkezettel is rendelkeznek, amely segít magabiztosan közlekedni gyermekünknek a nehéz terepen. A sportcipők esetében szintén nem mindennapi talpazatról beszélünk, hiszen ezek rugalmas és párnázott sarka elnyeli az amúgy sportoláskor a lábakat érő erőhatásokat. Amennyiben nincs ötletünk arról, hogy milyen mindennapi lábbelit volna érdemes választanunk gyermekünk számára, úgy egy ilyen professzionális sportcipő a hétköznapokra is jó vétel lehet – főleg, ha apróságunk amúgy is szeret rohangálni kedvtelés gyanánt.

Méretválasztás

Nem kérdés: a megfelelő méret kiválasztása nélkül azonban egyetlen gyerekcipő modell előnyei sem érvényesülhetnek. Ezért magától értetődő, hogy igyekezzünk a tökéletes méret megtalálásában. Kerüljük el a „majd belenő a gyerek” hozzáállást, hiszen ezzel apróságunkat veszélyeztethetjük! Mind az online vásárlás, mind pedig a hagyományos áruházak esetében győződjünk meg róla, hogy melyik az ideális csemeténknek. Sose hagyjuk ki ezt a fontos lépést.

(X)