(X)

Mi, szülők, szeretnénk gyermekeinket mindig biztonságban tudni, vagy csak egyszerűen bármikor elérni. Sokan ezért vesznek nekik kisiskolás, vagy akár már óvodás korban mobiltelefont. Azonban van egy sor helyzet, amikor aggódunk gyermekünkért, megnyugtatna, ha könnyen elérnénk, de „még túl kicsi” a mobiltelefonhoz, nem feltétlenül van szüksége rá, esetleg nem is lenne szerencsés, ha mobilt adnánk a kezébe. Van más eszköz is, amelynek segítségével folyamatos kapcsolatban lehetünk gyermekünkkel?

Home office – amikor a szülő otthon van, de mégsem ér rá
 

A járvány miatt sok szülőnek megfogyatkoztak a szabadnapjai, és bizony a nyárra a szokásosnál is kevesebb maradt. Otthon dolgozni nagyon kényelmes lehet, de ha óvodás vagy kisiskolás gyermekünk is velünk van, nem mindig egyszerű. Nekünk muszáj bent ülnünk és dolgoznunk, miközben szeretnénk, ha a gyerekek a szabadban lehetnének. Vagy épp fordítva: a lakásban gubbasztó és zajongó kiskamaszok elől a teraszra, kertbe menekülnénk. Nem szaladgálhatunk folyamatosan ki-be, hogy lássuk, minden rendben van-e, de nem is hagyhatjuk őket teljesen magukra. Így a mostani időszakban külön kihívás lehet, hogy amíg anyának bent kell dolgoznia, közben hogyan figyeljen a kint játszó gyerekekre?

(X) PR walkie talkie gyereknevelés

Ha a gyerek már a szülők nélkül játszana
 

Sokszor fejtörést okoz a szülőknek, hogyan is oldják meg a gyerkőcök felügyeletét, hogy megmaradjon mindenkinek a szabadsága, de azért a kontroll is meglegyen. Eljön az az idő is, hogy gyermekünknek igénye lesz az „önálló közlekedésre”, hogy a ház előtt, az utcán bringázzon; a szomszédban, a lakótelep udvarán vagy a közeli mezőn egyedül, azaz nélkülünk játsszon a barátaival. Ez alapvetően az élet velejárója, de ezt szülőként nem olyan könnyű elfogadni és félelmek nélkül hagyni, hogy tapasztaljon és merjen önálló lenni.

Az viszont nem járja, hogy akár tízpercenként átkopogjunk a szomszédba, szaladjunk fel az emeletre, vagy ki a kert végébe, hogy mi történik ott. Egyrészt nekünk sem jó, másrészt neki se. Nem szeretnénk, ha azt érezné, hogy nem bízunk meg benne, vagy hogy mi szülők idő előtt „cikik” legyünk.

(X) PR walkie talkie gyereknevelés

Nagyobb területen vagy tömegben lemaradhatunk egymástól
 

Hasonló a helyzet, ha a gyerekkel olyan helyre, vagy programra megyünk, ahol lemaradhatunk egymástól, illetve a nagy tömegben elveszíthetjük egymást. Legyen az egy zsúfolt bevásárlóközpont, egy nagyobb park, liget, játszótér, akár egy rendezvény, vagy a családi, baráti túrázás, ahol a csapat egy része mindig gyorsabban halad, mások meg valamiért le-lemaradnak.

Nagy biztonságérzetet adna, ha lenne egy eszközünk, amellyel folyamatosan, bármikor elérhetjük a gyermeket.

Ezekben a helyzetekben nagyon jó szolgálatot tehet néhány walkie-talkie!

(X) PR walkie talkie gyereknevelés

A walkie-talkie használata nagyon egyszerű, hiszen csak egy gombot kell rajta megnyomni, és már beszélhetünk is.

Egy kis kézi adóvevővel a gyerkőcök szabadon játszhatnak egyedül vagy kis barátaikkal a kertben, az udvaron, a társasház mögötti parkban, a szomszédban vagy a zsákutca végén, miközben a szülő bármikor elérheti őket.

Nálunk a készülék egyik fele, a gyermeknél pedig a másik, így könnyedén tudunk neki szólni, ha ideje hazajönni, vagy csak szeretnénk tudni, hogy merre van, minden rendben van-e. És neki is  biztonságérzet, hogy bármikor tud velünk beszélni, ha szüksége lenne ránk – bár tudjuk, hogy egy idő után ebben már csak mi reménykedünk. :-)

(X) PR walkie talkie gyereknevelés

Ha biztonsággal el szeretnénk érni gyermekünket egy egyszerű és praktikus eszköz segítségével, lepjük meg Motorola Talkabout walkie-talkie-val!

A Motorola Talkabout T42 kifejezetten kisgyermekek számára készített walkie-talkie, kis mérete miatt igazán gyerekkézbe való, ugyanakkor strapabíró készülék. Több száz méteres hatótávolságig működik terepviszonyoktól függően, így nem kell attól tartanunk, hogy csak az utca végéig engedhetjük el vele.

8-10 éves kortól már a saját akkumulátoros Motorola T62 walkie-talkie-t, vagy annál nagyobb hatótávolságú Motorola Talkabout walkie-talkie-kat ajánlunk.

(X) PR walkie talkie gyereknevelés

És arról még nem is beszéltünk, hogy a walkie-talkie játéknak is mennyire jó! Kisgyermekeknek különösen izgalmas lehet a kaland-és akciófilmeket idéző walkie-talkie, amelyet testvéreivel, illetve barátaival számos játékra használhat – de erről majd egy másik cikkben mesélünk.

(X)