Egy tábor átlagosan 24500 forintba kerül, a gyerek(ek) nyári táboroztatására átlag 70 ezer forintot költ a család, derült ki a Bezzeganya felméréséből, melyet 290-en töltöttek ki. A válaszadók kevesebb mint öt százaléka egyáltalán nem küldi táborba a gyermekeit, öt százalékának pedig több mint 200 ezer forintba kerülnek a nyári táborok.

A legnépszerűbbek a napközis táborok, a kitöltők 60 százaléka viszi reggel és hozza haza este gyermekét, ottalvós táborokba a kitöltők tíz százalékának gyermekei utaznak. Harminc százalékuk pedig mind a kétfajta tábort igénybe veszi.

A válaszadók 30 százaléka egy tábort fizet be, 30 százalék kettőt, 18 százalék hármat, 14 százalék négyet, ötöt és hatot 3-3 százalék, de vannak néhányan, akik azt válaszoltál, hogy gyermekeik 8-9 vagy 10 táborban vesznek részt. Napközis táborokra családonként átlagosan 53 ezer, ottalvósra 60 ezer forint megy el. Ha mindkettőben részt vesz(nek) a gyerek(ek), az a családnak 110 ezer forintjába kerül.

Különbségek mutatkoznak a szülők lakhelye és a táborra költött pénz viszonyában: a falvakban lakók átlag 56 ezer forintot, a vidéki nagyvárosokban élők 66 ezret, a fővárosiak 75 ezret, míg a külföldiek 126 ezer forintot költenek táborokra.

Az egygyerekesek 28 százaléka egy táborba fizeti be gyermekét, 32 százalékuk kettőbe, 25 százalék hármat, 11 százalék négyet, és 1-1 válaszadó ötöt illetve hatot fizet be gyermekének. Az egygyermekesek átlagosan 57 ezer forintot költenek nyári táborra.

A kétgyermekesek fele csak egyik gyermekét küldi táborba: ők 35 százalékban egybe, 30 százalékban kettőbe, 20 százalékban háromba, 12 százalékban négybe és három százalékban ötbe fizetik be – de csak az egyik gyereket. A kitöltő kétgyermekesek másik felének mind a két gyermeke táborozik. A két gyermeket nevelők átlagosan 70 ezer forintot költenek a gyerekek táboroztatására.

A háromgyermekesek – akik egyébként 82 ezer Ft-ot költenek a táborokra – csupán 24 százaléka küldi mindhárom gyermekét táborba, 52 százalékuk két gyermeket, 24 százalékuk pedig egy gyermeket fizet be. A négygyerekesek átlag 88 ezret, az ötgyermekesek 120 ezer forintot költenek nyári táborokra.

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?