Hétvégi programajánlónkban több helyszínt javaslunk a pihenőnapok eltöltésére a Budakeszi Vadasparktól a Millenárison át Bábolnáig.

Budakeszi Vadaspark: Állatijó Bemutatók: Magyar kutyafajták. Az előadások 11:00, 13:00 és 15:00 órakor kezdődnek

Millenáris, március 31. A 2. Magyar Mese ünnepe

Házigazda: Both Gabi, a meseutca.hu főszerkesztője

10.00-16.00 Kézműveskedés, Mesekonyha, Kacifánt játszóház, óriás építőkockák, óriás társasjátékok, találkozás a kortárs magyar meseirodalom képviselőivel

10.45, 12.15, 15.15 Hogyan meséljünk? Foglalkozás szülőknek és gyereknek az Apró Színház közreműködésével

10.15-10.45 Megnyitó, közös mesélés, zenélés az Apró Színház közreműködésével

10.45-11.15 Nyulász Péter meseprogramja

11.15-11.45 Óriás mese-fal megfestése Makhult Gabriella grafikus vezetésével

11.45-12.15 Szabó T. Anna meseprogramja

12.15-13.00 Varga Katalin meseprogramja

14.00-14.30 Zenéld el a mesét! az Apró Színház közreműködésével

14.30-15.15 Gévai Csilla meseprogramja

15.15-16.00 Finy Petra meseprogramja

16.00 Szalóki Ági: Gingalló – koncert

Hímes szokások 2 éves kor alatt INGYENES

Vidám húsvéti forgatag, ahol találkozhatsz a régi hagyományokkal és megismerheted az új keletű szokásokat is. Ami lesz: locsolóvers-börze, tojásfestés különböző technikákkal, célba lövés szódásszifonnal, ajtódísz készítés, nyuszi simogatás, tojáskeresés a kertben. 
Márc. 31., 10:00-13:00 Wekerlei Kultúrház és Könyvtár (1192 Budapest, Petur u. 7.)

A szocializmus játékai Közlekedési Múzeum zárás

Működtethető modellekkel, kultikus játékokkal idézi fel egy kor játékiparát a „Szocializmus játékszerei” kiállítás a Közlekedési Múzeumban. A tárlat azt mutatja meg, hogy a milyen képet közvetített a gyermekek felé az élet minden területét uraló és irányító állam magáról - és milyenek is voltak valójában a szocialista ipar által gyártott játékok.

A kiállítás felidézi a szocialista tábor, azaz a Szovjetunió, az NDK, Csehszlovákia, Lengyelország, Bulgária, Románia, Kína és természetesen Magyarország játékiparát, a hazánkban készült mechanikai játékokat és számos, ritkaságszámba menő, nagy értékű gyűjteményi darabot.

A játékok jelentős része a hiánygazdaság keretei között készült, gyakran inkább statisztikai célok kielégítésére szolgált, így e termékek nem egy esetben komoly esztétikai, minőségbeli problémákkal küzdöttek. Mindezek dacára sokak számára egy-egy játékszer azonban valóban máig emlegetett, kedves emlék maradt…

A tárlaton olyan, ma már kultikus játékok is láthatóak, mint a lábbal hajtott szovjet Moszkvicsok, a cseh és keletnémet autómodellek, a PIKO játékvasutak - vagy a magyar „slágertermékek”: a Pénzverdei modellvasút illetve az évtizedeken keresztül változatlan formában, milliós példányszámban gyártott lendületautók, a futurisztikus küllemű holdjáró vagy a csilingelős mozdony.

Mindez nem csak „steril” múzeumi környezetben tekinthető meg, a kiállításban felidéznek egy 60-as évekbeli karácsonyi életképet, egy korabeli nappali szobát, ahol a gyerekek a karácsonyi ajándékokat bontogatják, és mindeközben az „új” diafilmeket nézik.

Plusz: a csőpostával, fotóval, hajóval, orfeummal stb.világkiállításokat idéző Szabad a pálya kiállítás.

Tavaszi Szezonnyitó a Vasúttörténeti Parkban

100 éves a Fűtőház FELÉBREDT TÉLI ÁLMÁBÓL A VASÚTTÖRTÉNETI PARK A 12 éves Magyar Vasúttörténeti Park március 15-én nyitja meg naponta kapuit a nagyközönség előtt, így már az előszezonban lehet tavaszi sétát tenni a nagymozdonyok között. Március 31-én és április 1-én, a Tavaszi Szezonnyitó rendezvényen "teljes gőzzel" beindul az élet a Parkban. A 100 éves fűtőház természetesen a legöregebb gőzösök parádéjával..

Bábolnai sonkafesztivál

Táncháztalálkozó és kirakodóvásár március 31-április 1: BUDAPEST Papp László Budapest Sportaréna. WEB: www.tanchaztalalkozo.hu

Europark: március 31: Alma együttes, Nemadomfel koncert és Galagonya bábszínház

A Színházak éjszakája rendezvények a Bábszínházban 31-én délután 3 és este 8 között zajlanak. A készülő új bemutatójuk, a Rózsa és Ibolya fotóspróbája április 2-án hétfőn 3 órakor lesz a színházteremben.

Vakmacska