Ezen a hétvégén rendezik meg a Babamama Expót a Budapest Sportarénában, ahol előadásokat hallgathatnak a látogatók a babatervezés, terhesség és kisbabás kor számtalan témájában, kipróbálhatják a legújabb termékeket, a gyerekek pedig a beltéri kalandparkban szórakozhatnak.

Vasárnap az Erős Antónia által életre hívott Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén nyolcadszorra rendezi meg az ingyenes családi egészségnapot a Syma Csarnokban. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségügyi szűrések fontosságára, s arra, hogy tudatos életvezetéssel számos betegség kialakulását előzhetjük meg.

Babamama Expo

A szülőknek (is) szóló komolyabb témák között a zöldségfogyasztás fontossága és a gyerekbarát igazságszolgáltatás is megtalálható lesz a rendezvényen. A rendezvény másik oldalán a kismamáknak készülnek kényelmes pihenővel, a kicsiknek pedig készségfejlesztő játszóházzal. A kisbabával érkezőket külön szoptató és pelenkázó helyiségek is várják, és az anyukák kényelmesen megetethetik babájukat a bébiétel kuckóban. A 9000 négyzetméteres rendezvényen idén is lesz kedvezményes helyszíni 4D ultrahang vizsgálat, melyre korlátozott számban előzetesen is lehet helyet foglalni az Expo weboldalán keresztül. A várandósokat egy nem mindennapi kaland is várja a szombati napon, melynek célja az egyszerre egy helyen lévő kismamák Guinness világrekordjának megdöntése! Aki babát hord a szíve alatt, részese lehet a világraszóló eseménynek.

A gyerekek egész napos szórakozásáról nemcsak a karácsonyi szezon slágerjátékainak élő kipróbálási lehetősége gondoskodik, hanem a beltéri kalandpark és sípálya, hatalmas konzolbirodalom és izgalmas színpadi program is, ahonnan természetesen nem hiányozhat az Alma Zenekar sem. A gyerek TV csatornák is kitelepülnek az eseményre, és számtalan kalandos foglalkozással készülnek a gyereksereg rohamára, többek között ninjaképzővel, a Gyerekhíradóval és az 5 méteres Tévé Macival.

Babamama Expo és Gyerekvilág Élményhétvége
2013. november 15-16-17.
Budapest Sportaréna
Nyitva minden nap 10-18 óráig

Részletes programok itt.

Egy Csepp Világnap

Egész nap koncertek, a Diabétesz Világnap (november 14.) alkalmából közös Diabétesz Séta, számos nyereménysorsolás, különféle ingyenes egészségügyi szűrések (köztük vércukor-, koleszterin- és vérnyomásmérés), kézműves foglalkozások, ugrálóvárak, ügyességi játékok, Trikke Carving, egészségpiac, sorsolások, cukorbeteg klubtalálkozó, szakmai programok, tanácsadás és „Magyarország Cukormentes Tortája”- kóstolás várja a látogatókat november 17-én, vasárnap 10-től 18-ig a Syma Rendezvényközpontban, az Egy Csepp Világnapon.

Az idei fellépők között szerepel Zséda, Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportoló - aki egy közös bemelegítést tart délelőtt -, a Black Time tánciskola bemutatója, a Kolompos együttes, a Csillagszemű Gyermektáncegyüttes és az idei X-Faktor számos sztárja is. Lesz még ezen kívül Hangszersimogató Bársony Bálinttal, valamint interaktív meseolvasás a Szárnyak és paták című mesekönyvből Pokorny Liával, Erős Antóniával és a könyv szerzőjével, Finy Petrával.

További részletek itt.

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?