oktatás iskola iskolások

Sokat olvasok mostanában a Facebookon arról, hogy mennyire leterheltek a mai diákok. Eddig csak 15-16 évesek írtak. Most szeretném leírni az én (mi) történetünket egy hétéves iskolásról.

A kisfiam idén szeptemberben kezdte az iskolát, hétévesen. Tudjuk, hogy az óvoda a játékról szól, játszás, jó időben kint az udvaron,  délelőtt egy kis foglalkozással, ebéd délben, délutáni alvás-pihenő, uzsonna és délután játszás akár kint az udvaron. Ezzel szemben az iskola első osztályában...

  • Kelés 6:30-kor, szerencsére közel van az iskola, nem kell sokat utazni.
  • Reggel kezdés 8 órakor. Majdnem minden nap 6(!!!) órája van a kisfiamnak (7 évesen). A 15 perces szünetekben a teremből nem lehet kimenni. Kérdésemre, hogy mit szokott csinálni, azt válaszolta: sétálgat a teremben vagy ülnek és rajzolnak valamit, amit  a tanár néni mond.
  • Hétfőn 5 órája van, így 13 órakor ebédelnek. Kedden, szerdán és pénteken 6 órája van (13:45kor van vége az órának). Annyi könnyebbség van, hogy az 5. óra lyukas óra, amikor elmennek ebédelni, hogy elkerüljék a nagyobbakat.
  • Csütörtökön 7 (!!!) órája van. Az utolsó két óra angol és matek. Kinek fog az agya még 2kor?! Főleg matematikát. Jeleztük az iskolának, rendesek voltak, mert a matek órát elcserélték rajz órára... De akkor is: csütörtökön 14:45-ig csak órái vannak. És még nem írt házit, csak órái voltak.

 A napközi rendje

  • Vége az órának 13:45.kor
  • 14:30ig szabadidős tevékenység, jó idő esetében kint vannak ( az egyébként komplett játszótérrel felszerelt ) udvaron, rossz időben bent rajzolgatnak.
  • 14:3015:40-ig tanulmányi idő. Ami a házi feladat elkészítését jelenti.
  • 15:40 uzsonna és hazamenés

Három hete jár iskolába, de szinte alig volt olyan nap, hogy minden házit meg tudtak volna bent a napköziben csinálni. Szerencsére a tanító néni nem küldi haza a házit, majd megcsinálják másnap az órán.

oktatás iskola iskolásokMegnyomorítja az oktatási rendszer a gyerekeket

A gyerekek hazaérnek három-négy óra magasságában, esznek, hullafáradtak, ha kell, elvánszorognak edzésre, vagy különórákra, majd este nekiállnak tanulni. Sokszor éjfélig...

Tovább>>>

A kisfiam délután 4-kor úgy jön haza, mint egy zombi. Most még lelkes, mert újdonság minden, pörög, meg akar felelni, de nagyon félek, hogy mikor fog ez a naiv, ártatlan csillogás a tanulás iránt a szeméből eltűnni a tanulás terhe alatt...

 wildcat29

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?