Tildy terhesnapló terhesség kismama munka

13. hét

Első hetem az új munkahelyemen, yey!

Rögtön 4 hetes képzéssel kezdünk, ami először meglepett, de már az első héten is olyanokat tanultunk, ami teljesen más, mint amire számítottam. Arról már nem is beszélve, hogy mivel mindenkinek van egy személyes „címe” is, így mindenki ahhoz illő ajándékot kapott. „Problémamegoldó”-ként így nekem egy 3D puzzle jutott, amin jobban meglepődtem viszont, hogy a  délutáni kincsvadászat után egy szülinapi tortával fogadtak az irodában. Micsoda figyelmesség, rendesen elérzékenyültem. Első nap, oké, épp a születésnapom, de ennyire odafigyelnek?! Mennyire más!

Nem igazán szeretnék rosszat mondani az előző munkahelyre, azonban valahol az mégis rosszul esett, hogy eljövetelemkor semmi „köszönjük, hogy itt voltál” típusú elköszönés vagy egy minden jót lap sem volt. Nem vár nagy dolgokat az ember, de majd” hat évet voltam ott, pár jó szó meg igazán semmibe nem kerül. Az első 4-5 évben mindig vettünk valamit annak, aki elment, kapott lapot is. Tehát az eljövetelem kb. pont olyan volt, mint az utóbbi egy évem a cégnél. Nem véletlen jöttem el.

A terhességgel kapcsolatban abszolút pozitívan áll hozzá az új munkahelyem, egy nagy ölelést kaptam a HR-estől, meg hogy nem érti, miért aggódok ennyire. A cég teljesen emberközpontú, megkaptam, hogy bárkivel történhet bármi, ők a megfelelő embereket szerették volna a csapatba. Tehát ha itt vagyok, az vagyok, ne aggódjak már. A távolmaradással kapcsolatban is megkértek, gondoljam még át, minden terhesség más, ők nem siettetnek, majd alakul, ahogy alakul. Abban azonban biztosak vagyunk a férjemmel, hogy váltjuk egymást majd. Többször megfordult a fejemben, hogy ez túl jó, hogy igaz legyen. Aztán az is, hogy talán pont emiatt egyedülálló, más.

A terhességem a héten teljesen eseménytelen volt, attól eltekintve, hogy néha húzódik a bal oldalon a méhem. Hogy ez a korábbi műtét miatt van-e, sajnos nem tudom. Szerencsére az összes orvosi időpontom elpakoltam a hétről, kivéve a pénteki telefonos cukorgondozót, viszont ők meg a  rossz térerő miatt nem értek el. Nem gond, ma feltöltöttem az adatokat az online alkalmazásban, amit ők is elérnek.

Azt hinné az ember, ahh, túl van az első trimeszter gondjain, na, majd ez a hét milyen szép is jó. Valóban az, azt leszámítva, hogy a terhesség úgymond „nem érzése” azért nyugtalanít. Megpróbálok jövő héten eljutni ultrahangra megint, vessetek meg, de engem megnyugtat. Még egy hét a kromoszómateszt eredményéig. Szeretnénk tudni a baba nemét is. Kíváncsi leszek, lánynevünk már van, fiúnéven még gondolkodni kell.

Viszont sikerült valamit megint összeszednem, reggel még csak a torkom kapart, aztán iszonyatos fejfájásom volt, kisebb arcüregi fájdalommal. Kevertem be fájdalomcsilapítós italt, ez ideiglenesen hatott, estére pedig megérkezett a szokásos orrfolyás is. De jó.

A héten megjött a baba matraca is, az ágyat még februárban megvettük. Jó akció volt, semmiképpen nem akartam kihagyni. A babakocsihoz is megvettem a picurnak való fekvőrészt. Talán emlékeztek, mennyire nem akartam babakocsit venni, na, ez változott, imádom a mostani kocsink. A gyerek is imádja, van, mikor itthon is beleül. Összesen 6 kiló, picire csukható, és ami a lényeg, nem gond vele akár a MÁV járműveiről sem leszállni. Amikor a  nagyszülőknél vagyunk, sokat vonatozunk,  Kelet-Magyarország keresztül-kasul. Nem volt egyszerű megtalálni ezt  a kocsit, az mondjuk kissé mókás, hogy pont olyat vettem, mint amit anno hangoztattam, pici, könnyen kezelhető, mosható huzatú, picire csukható. Persze volt előtte többféle, a böhömnagytól a kicsiig, ez most elég biztosnak látszik.

Közben családi okok miatt a bébiszitteremnek haza kellett utaznia, a férjem kivett két nap szabadságot, ő van most a kisfiunkkal. Valószínűleg januártól a kisfiunk bölcsibe megy, még ha csak kb. másfél hónapra is. Igaz addig még el kell jutni, mondhatni sok víz lefolyik addig még a Temzén. A „szereljük meg” mentőszolgálat módszert pedig  bevetettük hiszti ellen, tetszett neki.

Tildy

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?