Tíz baba közül egy koraszülött. Világszerte.

Szervezetünk, a Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület 2012. november 17-én, a Koraszülöttek Világnapján nyilvános rendezvénnyel szeretné felhívni a társadalom figyelmét a koraszülés fontos kérdéskörére.

Az Európai Alapítvány az Újszülöttek Védelméért  (EFCNI -European Foundation for the Care of Newborn Infants) irányelveinek megfelelően szimbólumként egy szárítókötelet feszítünk ki az 56-osok terén, rácsíptetett babazoknikkal, amelyből minden 10. apró méretű lesz, jelképezve a koraszülött babákat.

Az eseményen részt vesznek a Peter Cerny Mentőszolgálat szakemberei, beszédet mond dr. Schill Beáta neonatológus és dr. Soós Andrea, a KORE jogi képviselője. Beszámolunk a „Koraszülött Ruhagyűjtés” elnevezésű projektünk eddigi alakulásáról, a gyerekek szórakozásáról különböző programokkal gondoskodunk.

A szakértők sátrában koraszülött gyerekek ellátásban jártas szakemberek várják az érintettek kérdéseit: dr. Sényi Katalin gyermekszemész, Bojti Andrea gyermekpszichológus, Bösenbacher Tímea fejlesztési tanácsadó, konduktor. A „Szülők a szülőkért” elnevezésű lelki segélyt nyújtó csoportunk képviseletében Stella Márti válaszol az érdeklődőknek. 

Sok szeretettel várunk minden érintett családot, mutassuk meg, ’miből lesz a cserebogár”!

Várjuk mindazokat is, akik szeretnének közelebb kerülni az apró hősök világához, segítenék őket az erőteljes életkezdésben.

Kérünk mindenkit, hogy amennyiben lehetősége van rá, segítse munkánkat egészen kicsi babáknak való ruhák (42-44 méret), textilpelenkák, takarók, egyéb, koraszülött intenzív osztályokon használatos textíliák gyűjtésével, készítésével. Várjuk önkéntes varró-horgoló segítők jelentkezését is. A ruhagyűjtő akció részleteiről a KORE honlapján tájékozódhattok.

Az eseményhez csatlakozhatsz a Facebookon, a Világnap hazai hivatalos oldalán.

Mindenkit szeretettel vár a KORE és a koraszülött.com csapata (http://www.koraszulott.com/)

Kérjük, tarts velünk, hívjuk fel a figyelmet a legapróbbakra! 

Időpont: 2012. november 17. 10:00-12.00
Helyszín: Budapest, XIV., 56-osok tere (A Műcsarnok mögött)

KORE