Brad Pitt és Angelina Jolie legidősebb biológiai gyermeke, a nyolcéves Shiloh szeret kiöltözni. A kislány maga választotta ki a szerelését édesanyja legújabb filmjének, a Rendíthetetlennek hollywoodi bemutatójára is.  Egy fekete szmokingot vett fel fehér inggel és fekete nyakkendővel.  Mindez kiemelte csillogó szőke, fiúsra vágott haját, és ragyogó kék szemeit. Filmcsillag édesapja büszkén karolta át, amint a papparazzi villogtatta a vakukat az arcuk előtt, az arca az apai szeretettől ragyogott, amint gyermekei körülvették. Shiloh öltözete kedvező fogadtatást kapott mindenfele. A divatszakemberek dicsérték a hibátlan stílusát, mások azt, hogy a szülei megengedték neki, hogy azt vegye fel, amit akar. Akik pedig a családról olvasgatni szeretnek a bulvársajtóban, már meg sem lepődtek.  Shiloh már évek óta ilyen: szeret fiúsan, azaz mondhatjuk inkább „fiúnak” öltözni, és ennek megfelelően viselkedni. 

Még csak két és féléves volt, amikor édesapja azt nyilatkozta Oprah Winfrey-nek, hogy Shiloh azt kérte, hívják John-nak, amit a szülei szívesen meg is tesznek. Egyáltalán nem hallgat a lánynevére. A lesifotósok rendszeresen fiús ruhában, bakancsban és tüsi, zselézett hajjal kapják le a kislányt.

„Minden férfiruha tetszik neki”

- mondta édesanyja a Vanity Fair lapnak 2010-ben, amikor Shiloh négyéves volt.

„Azt gondolja, hogy a fiúgyermekeink egyike. Úgy öltözik, mint egy kis pasi. Szereti a sportmezeket, szereti az öltönyöket.” 

Ez azóta sem változott sokat. Évek óta nem készült róla fénykép, amin kislányos ruházatban lenne. Mindig magabiztosan, erős tekintettel áll, lazán néz bele az őt követő lencsékbe. Egyáltalán nem úgy néz ki, mint egy gyerek, akire a szülők ráerőltettek egy öltözetet, publicitásért. Úgy néz ki, mint egy megelégedett, erős természetű gyerek, aki hajszálpontosan azt vett fel, amit akart. Az, hogy ez így is marad-e majd, és 25 évesen is fiúnak akar-e majd látszani, és fiúként akar-e élni, még nem tudható. Azt sem mutatja a kristálygömb, hogy a lányokhoz vagy a fiúkhoz fog-e vonzódni, és ennek amúgy sincsen semmi köze a nemi identitásához.

Annyi biztos, hogy irgalmatlan nagy szerencséje volt, azzal, hogy hova született, és most nem csak a gazdagságról, az életvitelről, és a világszép szülőkről beszélek. (Egy másik celebpár, Sonny és Cher egyik gyermeke, Chaz Bono, hivatalosan is nemet változtatott, amikor felnőtt lett.) Hanem arról, hogy amikor egy gyermek arra ébred, hogy „rossz testbe született” és voltaképpen a másik nemhez kellene, hogy tartozzon, ez akár az életébe is kerülhet. A következő posztomban erről fogok írni.

Másutt

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?