Ruby Roth Los Angeles-i író és grafikus különös gyermekkönyvvel borzolja a kedélyeket. Április 24-én jelent meg második kötete Vegan Is Love: Having Heart and Taking Action címmel, mely gyermekek számára akarja népszerűvé tenni a vegán életmódot.

Első könyve, a That’s Why We Don’t Eat Animals a kegyetlen nagyüzemi állattartás bemutatásán keresztül szeretné a gyermekeket az állatok védelmére és szeretetére hangolni. A könyv középpontjában a szeretet és felelősségvállalás áll. Tippeket ad a gyermekeknek, hogyan tehetik kis dolgokkal jobbá a világot és védhetik környezetüket.

A grafikákat az írónő készítette. Szó esik állatkísérletekről, környezetszennyezésről, a cirkuszban és állatkertekben ketrecbe zárt állatok szomorú sorsáról. Ruby szerint állatok szeretete kizárja a húsevést.

A legtöbb szakértő úgy nyilatkozik, hogy ha az étel elég tápanyagot és fehérjét tartalmaz, még gyermekeknél is elfogadható lehet a vegán vagy vegetariánus étrend. Az Academy of Nutrition and Dietetics dietetikusainak véleménye szerint a jól megtervezett vegán étrend – mely megfelelő mennyiségű  B12-t, D-vitamint, vasat, kalciumot, cinket és fehérjét tartalmaz – nem jelenthet veszélyt a gyermek fejlődésére. A könyv üzenetét természetesen a szülőnek kell közvetítenie, mert egy kisgyermek nem biztos, hogy érteni fogja mondanivalóját. Egy gyermekpszichológus szerint az is megtörténhet, hogy a könyv magától az evéstől ijeszti el a kisgyermeket.

Ruby Roth minden élőlény tiszteletére szeretné nevelni a gyerekeket. Nemcsak az állatokat, hanem az egész bolygót szeretné megmenteni.

Mivel én nem vagyok vega, bennem fel sem merült, hogy gyermekemet vegán étrendre szoktassam. Akár adok húst, akár nem, a döntést jelen pillanatban én hozom meg. Úgy gondolom, később, ha elég érett lesz ehhez, változtathat rajt. Ti mit gondoltok erről? Megvennétek a könyvet gyermeketeknek?

Juditty

Forrás:

http://wedonteatanimals.com/

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2131090/Ruby-Roths-new-childrens-book-Vegan-Love-sparks-outrage-graphic-images-unhealthy-diet-message.html