Vakmacska nyár könyv könyvajánló

Bár már közeledik a nyári szünet vége, azért még van egy kis idő arra, hogy olvasson a gyerek iskolakezdésig. Ha a kötelező olvasmányok túl unalmasak, vagy már túl van rajtuk a kölyök, íme, néhány érdekes, izgalmas könyv a maradék szünidőre.

Vakmacska nyár könyv könyvajánlóJ.M. Barrie: Pán Péter

Bár a Pán Péter vagy a Hook című filmet nyilván sokan ismerik, talán kevesebben olvasták valaha a valódi, viktoriánus regényt a soha fel nem növő kisfiúról, aki egy idő után már hiába is próbált hazamenni a mamához. A mai fantasy-regényekhez hasonlóan itt is van varázs, babanevetésből lett tündérek és tündérpor, dráma, kegyetlenség és túltengő érzelmek, az éjjel különössé váló londoni kertben, a Kensington Gardensben, és persze egy rakás „nagyon angol” dolog, a kötényruháktól a rebarbaráig. Aki kedveli a Mary Poppinst vagy az Alice csodaországban-t, az nyilván ezt a könyvet is megszereti. Már olvasni tudóknak ajánljuk, vagy kis fejezetenként esti mesének is megteszi. A szép kiállítású, útiolvasmánynak kissé nagyocska könyvet Simonyi Cecília rajzai díszítik.

Alexandra Kiadó
3999 Ft

Vakmacska nyár könyv könyvajánlóKréta-rajz

Molnár Krisztina Rita első gyerekkönyvének, a nagyon sikeres és kedvelt Malénának egy betét-története: Maléna és két barátja egy nyári hetét meséli el különböző helyszíneken, napló- és levélregény formában. A szülők azért szeretik ezt a könyvet, mert nyelvileg igényes, Máli meséje kultúrtörténeti közegbe ágyazott, az illusztrációk - Simonyi Cecília  munkái - gyönyörűek.

Naphegy Kiadó
3400 Ft

Vakmacska nyár könyv könyvajánlóVakmacska nyár könyv könyvajánlóMesék a világ minden tájáról: Mesék bölcsességről, bolondságról / Mesék bátorságról, becsületről.

A sorozatot a Mosoly Alapítvány indította útjára, lehet őket hallgatni vagy olvasni, akad a gyűjteményben székely, tádzsik, perzsa, szerb, kirgiz mese, vagy a mesék őshazájából, Indiából származó történet is.  A meséket a könyvecskékre ragasztott CD-ken Kútvölgyi Erzsébet, Balázs Ágnes, Szacsvay László, Császár Angela mondják. De hogy bontsam fel a CD tokját, ha ilyen cuki nyulat rajzoltak rá? (A bölcsesség-bolondság CD-t pedig ifjú és hölgy képe díszíti- van-e oka, miért?:) ) .

Central Könyvek
2500 Ft

Vakmacska nyár könyv könyvajánlóUlysses Moore: A Képzeletbeli Utazók Klubja

Hajnalodik és kezdetét veszi Kilmore Cove történetének leghosszabb napja. Miközben az eső mindent szürke fátyolba burkol, az öböl nyugalmát robbanások zaja, fel-felvillanó fények és csattanások törik meg. Korántsem arról van szó, hogy vihar tombol Kilmore Cove felett! Spencer kapitány legendás hajójának, a Mary Greynek nyolc ágyúja lövi a falut. Ebben a kétségbeejtő helyzetben a Covenant ikreknek egyedül kell szembeszállniuk minden ellenségek legfélelmetesebbikével. Még Ulysses Moore sincs a közelben, pedig ő az egyetlen, aki képes lenne legyőzni Spencert.

Alexandra Kiadó
2999 Ft

Vakmacska nyár könyv könyvajánlóTóth Krisztina: Orrfújós mese

Anya, milyenek azok a bacilusok?- kérdezte egy bizonyos életkorban a Kicsi, és Gay Tomiék Bacilusdalára meg is alkottuk a Naggyal meg a nettel a saját változatunkat http://bezzeganya.reblog.hu/bacilusmese. Tóth Krisztina és Timkó Bíbor továbbment, ők hogy úgy mondjam perszonalizálták a bacikat és hasonlókat, megírták és megrajzoltákk őket, megszületett Fikkelstein úr és népes családja, meg persze háziállatuk, Baci.  Szorgosan fertőznek, de ott még nem tartanak, mint hírneves ősük, Pócon Póc király, aki egy egész óvodát terített le....a könyv nyilván zajos sikert arat majd a nátha-és influenzakorszaknak számító  ősszel-télen, de nem árt már most beszerezni, inkább, mint a náthát, és velük a takony-családot.  

Central Könyvek
2900 Ft

Vakmacska nyár könyv könyvajánlóJuliette Parachini-Deny - Olivier Dupin: A cirkuszi paripa

Kalandok a póniklubban 2.

Lili, Andi és Félix rajonganak a pónilovakért. A 7-10 éveseknek ajánlott sorozat első részében egy ellopott aranyérem nyomába erednek, a nyomozásban pedig a kedvenc lovaik is segítségükre vannak. Pattanj te is nyeregbe, hogy a második kötetben is együtt éld át velük a Kaland póniklub izgalmas eseményeit! Lómániás gyerekeknek kihagyhatatlan!

Alexandra Kiadó
1499 Ft

Vakmacska nyár könyv könyvajánlóDodó nyomozó és az idomított cápa

Szörnyű Lőrinc megint kiforralt valamit, és csak a tízéves feltaláló-zseni, meg persze Dodó nyomozó állíthatja meg. Turbómolekuláris propeller, gyerekrablás, idomított cápa: minden együtt van ahhoz, hogy az olvasók remekül szórakozzanak, a végén pedig megtudják, hogyan lehet krumpliból elemet készíteni. László Zsuzsi illusztrációival.

Naphegy Kiadó
2490 Ft

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?