kórházteszt szülés

A kórház neve: Dr. Bugyi István kórház (Szentes)

A szülés időpontja: 2018. 04.

A kórház állapota: A kórház udvara gyönyörű, maga a szülészet épülete nem modern se kívül, se belül, de viszonylag új ágyak vannak, amik állítható magasságúak és dönthetőek (legalábbis abban a két szobában, amiben megfordultam).

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Az egyik szobához van külön zuhanyzó és vécé, a többi szobához két fürdőhelyiség van, az egyik mozgáskorlátozott (zuhanyzó, vécé) a másikban van egy zuhanyzó és külön ajtóval egy vécé. Nem a legmodernebbek, de a célnak megfelelő, termálvíz van, amitől nekem nagyon száraz lett a bőröm, de szerintem elfogadható állapotban vannak a mosdóhelyiségek.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége: Öt szülőszoba van, erre jut két fürdő, úgy emlékszem, három szülőszobán van új modern ágy, ami állítható, dönthető, össze-vissza szerelhető, nagyon modern. A szülőszobán vannak alternatív lehetőségek, én csak a labdát igényeltem, nem tudom, mire lett volna még lehetőség, kád nincs, de a zuhanyzóban szintén van labda, ami szerintem nagyon jó, én kihasználtam.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Az összes orvos nagyon kedves volt, ha bármilyen gondom volt, azonnal kaptam segítséget, le a kalappal előttük. A nővérek, szülésznők egyetlen kivétellel mind nagyon kedvesek és nagyon elfoglaltak voltak, de mindig jutott idő egy jó szóra vagy egy kedves mosolyra. Egyetlen szülésznő volt, aki egy mosolyt sem tudott megereszteni, sajnos a császár után ő állított lábra, és hát nem volt túl kedves. Mindenkit megismertem (több hétig feküdtem bent), és mindenki nagyon közvetlen és segítőkész. A csecsemős nővérek se nem kedvesek, se nem segítőkészek, inkább nem is kérdeztem, kioktatóak (pedig nem az első gyerek) a stílusuk pedig olyan, amit szerintem senki nem engedhet meg magának.

Szülésvezetés: nem kötelező semmi, természetes szülés-pártik teljes mértékben. Ikerterhességnél sem protokoll a császármetszés, ha minden rendben van, akkor engedik hagyni a dolgokat a természetes lefolyásukban. Az első szülésemnél alkalmaztak gátmetszést, de megkérdezték, hogy megengedem-e, mert szükségesnek látják, tehát szó nélkül nem hajtottak végre beavatkozást.

Császármetszés: apuka nem lehet bent.

Látogatási rend: hivatalosan hétköznap 15-19-ig van látogatási idő, hétvégén délelőtt 11-12, du 15-19-ig. Nem lehet bemenni a kórterembe. Nem hivatalosan én egy egyágyas szobában voltam, bejöhettek és nem szólnak, ha nem látogatási időben jönnek.

Mit kell vinni a baba ellátásához? Csak pelenka és popsitörlő, és hazavivős ruha kell.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Nem tudom pontosan.

Van-e VIP szoba? Nincs.

Koszt mennyisége, minősége: Szerintem rendben van, egyszer hoztak olyat, amit nem tudtam kitalálni, hogy mi az, de a többi étellel teljesen elégedett voltam.

Kommunikáció: A kommunikáció nagyon jó, folyamatosan tájékoztattak mindenről, és kérték az engedélyem, ha bármilyen beavatkozást szerettek volna. Bármikor kérdezhettem, és mindenről szóltak előre. Pontos utasításokat adtak a szülés után a sebkezelésről is.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: igen, az utolsó vizitnél elmondták a további teendőket.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: A szobák és zuhanyzók tisztasága hagyott kivetnivalót maga után.

Pontszámok:

  • szülészet állapota: 9
  • kórtermek állapota: 9
  • szülőszoba korszerűsége: 9
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 10
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 8
  • orvosok segítőkészsége: 10
  • szülésznők segítőkészsége: 10
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 6
  • kommunikáció, tájékoztatás: 10
  • tisztaság: 6
  • ellátás minősége: 10
  • személyes élmények: 9

N.

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.