Tünde duplo lego hirdetés

(X)

Nemrég olvastam egy vicces kérdést: Mi az, amitől a szülők a legjobban félnek? A válasz: a LEGO. (Gyerekszoba, félhomály, mezítláb… Ugye mindenkinek megvan?) Minél kisebb darabról van szó, annál durvább az élmény. Ehhez képest a LEGO Duplo maga a mennyország, a nagyobb figurákra és elemekre azért nem olyan vészes rálépni.

Erről meg az jutott eszembe, hogy hiába másfél-hároméves a Duplo ajánlott korosztálya, az én hétévesem majdnem egy óráig játszott a napokban az Első körhintám nevű kiadással, amit tesztelére kaptunk. (Addig sem a tableten lógott, hurrá!) Sőt, nekem is mellé kellett ülnöm, hogy megmutassa, hogyan forognak a kerekek és hogyan mozog a körhinta. És még azt is megtudtam, hogy a körhinta lombos fára cserélhető, melynek a tetejére szintén rá tud pakolni kismadarat, miegymást. (Nagyon cuki volt, hogy lelkesen mutogatta a Duplo-elemeket, azok variációit és működését.)

Tünde duplo lego hirdetés

Szokás szerint kitalált egy történetet is játék közben, melyből annyit értettem, hogy a két kislányfigura barátnők, és megjelenik Géza, aki szintén szeretne beülni a körhinta székébe, de a lányok nem engedik. Aztán megkért a gyerek, hogy hadd játsszon egyedül, elhagytam a gyerekszobát, így sosem fogom megtudni, hogy engedtek-e a lányok Gézának.

Ezzel a játékkal tanul is a gyerek egyébként (amellett, hogy a finommotorikája fejlődik az építés által): a forgatható fogaskerekek működését remekül meg lehet figyelni játék közben. A kicsiknek (de még a hétévesemnek is) izgalmas nézni, hogy forgatja a körhintát a fogaskerék, és hogyan forognak a székek, benne a Duplo gyerekfigurákkal. Egyszer talán Géza is sorra kerül.

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?