Május 1-3.

Az idei május 1. nagy kérdése: esik vagy nem esik? A jelen pillanatban rendelkezésre álló időjárás-előrejelzés alapján mi bizakodóak vagyunk, és a nem esik mellett tesszük le a voksunkat.

A Budapest Park már tavaly nyáron is számos hétvégén Pöttömkertté alakult, ahova vasárnaponként a családokat várták. Idén is folytatják ezt a hagyományt, s ennek a sorozatnak az első eseménye a pénteki Pöttömkert Majális, ahova délelőtt 10-től délután 4-ig várják a gyerekeket és szüleiket.

Ha szívesen töltenétek május elsejét Budapesten kívül, akkor kilátogathattok például Dunakeszire, ahol a városi majális Duna-menti terepfutó versennyel indul. Az 500 méteres versenyben induló gyerekek számára a megmérettetés ingyenes. A majális egyik fénypontja az ingyenes sárkányhajózás, és kisgyerekes családok számára a 17 órakor kezdődő Kolompos koncert.

A vonatozás szerelmeseit május 1-jén és 2-án ismét várja a Kismaros-Királyrét vonalon Morgó, a gőzmozdony. A vonatozást érdemes összekötni egy látogatással a Királyréti Látogatóközpontban, ahol május 1-jén este még egy fülemüle-túrán is rész vehettek!

A nosztalgia-vonatozás  főszereplője, Morgó látható a képen.

Május 3-án, vasárnap rendezik meg a Népszigeten a 13. kerület éves vízimajálisát, amelyen természetesen a vízi járműveké lesz a főszerep: ezen a napon kipróbálhatjátok a római gályázást, a sárkányhajózást, a túrakenuzást, de lesz bábos és gyerekszínházi előadás, koncertek és vásárosok is.

Szintén vasárnap anyák napi foglalkozásra várja az 5-10 év közötti gyerekeket a Barabás Villában Liszkay Vera múzeumpedagógus és Tihanyi Lilla múzeumpedagógus-jógaoktató. Lesz mese, jóga és alkotás. A foglalkozás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Május 2-án pedig irány Óbuda: bármerre indultok ezen a napon a 3. kerületben, egész biztosan jó programokra leltek az egész napos Óbuda Napja rendezvényen.

Szélforgó

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?