bölcsisek betegség kórház orvos

2016.10.23-án délután fél egykor szállította mentő a 21 hónapos kisfiamat a nagykanizsai gyermekosztályra, mivel itthon alvás közben sokkos görcsrohamot kapott. Vizsgálatok, vérvétel, számos kérdés kisfiammal kapcsolatosan. Elmondtam, hogy nyűgös, ingerült volt már egész éjszaka és aznap délelőtt is. Azt is elmondtam, hogy előző éjszaka óta csak ivott (kb.2liter) és nem evett. Laboreredmény: nagyon alacsony a nátriumszintje. Más eltérés nem volt. Kihelyezték a megfigyelőbe és közölték, hogy további vizsgálatok lesznek esetleges fertőzésre, veleszületett ioncsere-zavarra. Eközben ismételt görcsös rohamot kapott. Bevitték a kezelőbe, ahonnan kb. egy óra elteltével kijött a doktornő. Közölte, hogy ne ijedjünk meg, több orvos fog érkezni, mivel nincsenek jó helyzetben, és segítséget kellett kérniük. Ez idő alatt kisfiam hangját nem hallottuk.Tehát magához nem tért.

Orvosok rohannak, gépeket visznek. Majdnem egy óra elteltével kijön egy orvos, és közli velünk, hogy ő a felnőtt intenzív osztályról jött, és el kellett altatnia, intubálnia kellett a kisfiunkat. Itt már az ájulás szintjén voltunk. Majd közölték,hogy áthelyezik a zalaegerszegi gyermek intenzív osztályra, mivel itt nincs, és az állapota szükségessé teszi. Ekkor még mindig csak azt hallom, hogy nem tudják, mitől van a gyereknek ilyen alacsony nátriumszintje,fertőzésre gyanakodnak, megkezdték ez irányba a kezelését. Délután 3 óra,megérkezik a mentő. Természetesen gyermekmentő nincs, így felnőttekre felszerelt mentővel viszik.

4.25 perc. Megérkezik a kisfiam Zalaegerszegre (mi már ott várunk). Kiabál a mentő az intenzíves orvosnak, hogy elfogyott útközben az oxigén!

5 óra után behívnak, hogy kérdéseket tegyenek fel ismét, mit evett-ivott, mit tapasztaltam. Elmondtam ugyanazt, amit Nagykanizsán. Rávágja az orvos, hogy az elmondottak és leletek alapján VÍZMÉRGEZÉS (a sok folyadékbevitel miatt felborult az ioncsere-háztartás, kimosta szervezetéből a nátriumot). Levették a lélegeztetőgépről, bekötötték az infúziót, és kb. két óra múlva rendeződött a nátrium szintje.

A mai napig érthetetlen számomra, hogy hogyan lehetséges az, hogy Nagykanizsán fel sem merült bennük ez a dolog!? Zalaegerszegen közölték, hogy teljesen feleslegesen altatták, intubálták a kisfiamat. Csupán a hozzá nem értésük és saját dolguk könnyebbé tétele volt, hogy ilyen állapotban átadják egy másik kórháznak. Ráadásként, mint utólag a zárójelentésből megtudtuk, a kedves kanizsai orvos elkezdte agyhártyagyulladással kezelni vénásan antibiotikummal.

Szerencsétlenségünkben mégis csak szerencsésnek érzem magam amiatt, hogy megijedtek és inkább átadták a gyerekemet egy másik kórháznak, mert nem tudhatom, ha itt maradt volna, mennyire kezelik félre, mi történhetett volna még, mire rájönnek, mi a baja.

Minden elismerésem, tiszteletem a zalaegerszegi gyermekintenzív osztályán dolgozó orvosoknak, hogy rendbe hozták a kisfiam, és hétfőn reggel már kutya baja nem volt.

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?