Súly: 87.3 kg
Edzések száma: 5 (1x1h és 4x1.5 óra)

A kép a hét elején készült, a nagy hóesés, hóvihar után.

Szerencsének érzem magam, mert én olyan típus vagyok (bár itt sokak szerint még gyerek), aki könnyen, gyorsan tud fogyni. Azt hittem, sokkal nehezebb lesz végig kitartani, de rájöttem, csak elkezdeni nehéz, az első két hónap kritikus. Az egyik ismerősöm most jár a 6. hétnél. Sajnos a súlya még három számjegyű, de már 8 kg-ot fogyott, számolja a kalóriákat és gyaloglás helyett inkább otthon tornázik Norbi és Réka DVD-ire. Gyönyörű, szőke, nagyon világos bőrű nő, házas, 29 éves, gyermektelen. Ő már nem az első ember, akit biztattam, akinek tanácsokat adtam, de az egyetlen eddig, aki már elért valamit és komolyan elszánta magát. Sajnos nem sikerült még eddig teherbe esnie, az orvos a következő sikeresebb beavatkozás reményében javasolta a fogyást. És ez csak az egyik javallat a sokból, egyik probléma a sokból, ő mégis kitart, harcol, szenved, mert ha csak pár százalékkal is több lesz az orvos és a statisztikák szerint az esélye, már volt értelme. Ő nem csak egészséges és csinosabb akar lenni. Elszántságáért minden elismerésem. Jó érzés, hogy tudtam segíteni, példát mutatni. És közben jobban megismertük egymást, nyertem egy igaz barátnőt, felbecsülhetetlen érték a mai világban egy ember, aki nem irigy, nem kétszínű, nem beszél ki a hátam mögött, őszinte, megértő és elfogadja a bolondos természetemet.

Édesanya a jövő hétvégén költözik el. Már most sok a dolga, csomagol, pakol, így nem jutott elég ideje főzni még magára sem, nemhogy ránk, úgyhogy kezembe vettem végre a fakanalat és sikerült csinálni finom brokkoli krémlevest, bolognai spagettit, rakott gombát és tejszínes csirkefalatokat. Mindent olívaolajjal készítettem, habarás nélkül, barna rizzsel. Kezdetnek nem is rossz. A férjemnek a munkahelyén most holtszezon van, így volt időm szépen, nyugodtan főzni, elmenni gyalogolni, de ahogy majd melegszik az idő, úgy fog egyre kevesebb időt tölteni itthon. Úgy gondoltam, hogy délben fogok majd főzni a gyerekek alvásidejében, gyalogolni pedig este, mert már negyed hatig világos van. Nem félek a sötétben, este szinte senki nem jár azon az utcán, a hótól is világosabb van, kóbor kutyával sem találkoztam már rég. Azt hiszem, túl vagyok a nehezén annak, amit elterveztem. A súlyvesztés folyamatos (még akkor is, ha épp mélyponton vagyok), az emésztés helyreállt, másfél hete nem iszom a szűzteát. Mozogni el tudok menni akár késő este is, a főzés lassan, de biztosan menni fog.

Az esti nem evést felváltotta valami könnyű uzsonna, mert már besokalltam kb. 3 hete attól, hogy déltől csak gyümölcsöt eszem, így beiktattam egy könnyű uzsit, a héten gyümölcslevest (a babák miatt nem édesítőszerrel, hanem kevés cukorral). Egyre több elismerést és bókot gyűjtök be. Az emberek sokkal kedvesebbek, nyitottabbak felém, olyanok is megszólítanak, akikkel eddig csak köszönőviszonyban voltam és nem mindenki a fogyásomról faggat, egyszerűen csak barátságosabbak lettek velem, nyitnak felém. Mindig vidám vagyok és mosolygok, tele vagyok szeretettel, át tudnám ölelni az egész világot. Életemben először el tudom fogadni magamat ilyennek, amilyen most vagyok, magabiztosnak, erősnek érzem magam, aki előtt nincs akadály már semmilyen téren, hiszen lassan véghezviszem életem legnehezebb feladatát, ettől nagyobb megpróbáltatást nem tudok elképzelni. Sokat tanultam, tapasztaltam a fogyókúra alatt minden téren, de leginkább magamat ismertem ki. Az általános jókedvemet az oktatómnak is köszönhetem, aki vezetni tanít. Nagyszerű tanár, aki szívvel-lélekkel, sok türelemmel és kedvességgel végzi a munkáját. Sokat dicsér, azt mondta, hogy élvezet velem a rutinpálya. Szívemnek szólít, de azt most nem tudnám megmondani, hogy akkor, amikor hibázok, vagy akkor, amikor megdicsér. Kedvességével és sok dicséretével feldobja a napomat, ezúton is köszönöm neki.

,,Egy nő szépsége nem a ruhájától függ, amit éppen visel, vagy az alakjától, amilyen az ő formássága, de még nem is attól, ahogyan a haját viseli. Egy nő szépségét a szemeiben ismered fel, mert ez a szíve kapuja, ahol a szeretet lakozik." Paolo Coelho

rotarix