A négynapos hosszú hétvége összes programját lehetetlen felsorolni, az alábbiakban néhány érdekesebb eseményre hívjuk fel a figyelmet. Ezúttal nem csak fővárosi programokat ajánlunk.

Lesz például Szalóki Ági lemezbemutató koncert, Csipkefesztivál, BorZsongás Villányban, lovasmajális, lampionos felvonulás, Palacsintafesztivál, Pálinka és Mangalica Fesztivál, és ismét lesz Nagy Futam a Lánchíd környékén, és az elmaradhatatlan majálisozás a Tabánban.

Szalóki Ági lemezbemutató koncert, Budapest

Szalóki Ági, az ezerarcú énekesnő idén zenéskönyvvel lepi meg a közönséget. A friss, körforgás című album bemutatójára május 3-án kerül sor a Trafóban. A Körforgás nem csupán egy lemez. Kortárs és huszadik századi klasszikusok szövegeivel színezve megszületett egy könyv is, melyben kísérő mesék, illusztrációk is  magukkal ragadják azokat, akik találkoznak vele. A májusi koncert így egy egyedülálló bemutató lesz. A Körforgás zenei anyagát énekelt versek alkotják, többek között József Attila, Tamkó Sirató Károly, Szabó T. Anna, Erdős Virág, Jónás Tamás és Garaczi László költeményei.

Időpont: május 3. 17.00
Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza

Lampionos felvonulás és majális, Esztergom

A Kis-Dunán 20 órától induló vízi karneválon, feldíszített és színes fényekkel megvilágított hajók felvonulása fogja elvarázsolni a közönséget. A színes forgatagot tűzijáték követi, majd hajnalig utcabálban mulat a város a Dunaparti éjszakában.

Csipkefesztivál, Kiskunhalas

Immár 15. éve, hogy a Halasi Csipke Közalapítvány életre hívta a Nemzetközi Csipkefesztivált, amely minden év tavaszán várja a világ minden tájáról a csipkekészítőket és a különböző technikával készült alkotásaikat, hogy azokat  a két hétig nyitva tartó kiállításon megcsodálhassák a látogatók.

Nagy Futam, Budapest

A tavalyi hatalmas sikerre való tekintettel 2014. májusának első napját ismét a "Nagy Futam" nevű légi és földi parádéval ünnepli fővárosunk. Idén második alkalommal rendezik meg az eseményt a Lánchíd környékén, ahol az érdeklődők színvonalas programra számíthatnak majd.

Lovasmajális, Gödöllő

Gödöllőn évek óta díjugrató versenyt rendeznek a lovas majális keretein belül május elsején. A nap folyamán lovas díjugrató versenyt, nemzetközi bikarodeót, cutting showt láthatnak a vendégek, míg a kisebbeknek állatsimogatóval, gyerek játszóházzal, póni lovagoltatással és vurstlival készülnek. Délelőtt folyamán a programok a gyerekekről szólnak, lesz interaktív zenés mese előadás és bűvész show is, délután pedig Badár Sándor stand-up comedy, majd Kökény Attila, Szekeres Adrienn és a Magna Cum Laude ad nagykoncertet. Az estét Korda György és Balázs Klári, illetve DJ Papas és DJ Gézu zárja. Az egész napos programra a belépés díjtalan.

BorZsongás, Villány

Kilencedik alkalommal rendezik meg Villányban a BorZsongás fesztivált május 1 és 4 között. Igazi majális hangulatú, de egyedi hangvételű előadásokban lehet része a nagyérdemű közönségnek. Csütörtökön majális hangulat, grill terasz, bográcsozás, gyalogtúrák, családi programok, pénteken koncertezős, fűbenfekvős, napozós, túrázós, borozós, piknikezős programokkal készülnek, szombaton könnyűzenei koncertek, stifolderverseny, túrák, Vörösborászok vs. Fehérborászok futballmérkőzés lesz, vasárnap pedig a hosszú hétvége levezetéseként macskajajűző és gyerekprogramokkal várják a látogatókat.

Tabán Fesztivál, Budapest

Idén is lesz fesztivál a Tabánban május elsején. Az idei rendezvény szenzációja a Tátrai Band koncertje lesz, de fellép többek között a Maxisun, Takáts Tamás Blues Band, Török Ádám és a Mini, Beatrice és a Skorpió zenekar.

Palacsintafesztivál, Balatongyörök

A délután kezdődő vidám programokkal tarkított mulatságon a vállalkozó kedvű versenyzők összemérik palacsintakészítő és -forgató tudásukat. A szerencsés győztes(ek) elnyerik a Györöki Palacsintás király és Palacsintás királynő címet, a még szerencsésebb vendégek pedig végigkóstolhatják a különlegesebbnél különlegesebb töltött, panírozott, csúsztatott, rakott, csőben sült stb. palacsintákat. Emellett gyermekprogramok, kézműves játszóház és zenés programok színesítik a rendezvényt.

Pálinka és Mangalica Fesztivál, Zalaegerszeg

A Pálinka- és Mangalica Majális a nyugat-dunántúli régió egyik legnagyobb és leglátogatottabb gasztronómiai fesztiválja. A rendezvényen a zenei fellépők mellett egyéb sport és kulturális programra is sor kerül, mint például az Erős Emberek országos versenye, kutyakiállítás, veterán és amerikai autó kiállítás, divatbemutató, íjászbemutató, Big Foot show, hőlégballon utazás, Jorkyball focitorna, extrém sportnap, quad pálya, vízifoci, látványkovácsolás, "Pálinka Dal" énekverseny. A gyermekeknek a vidámpark, játszóházak, ugrálóvárak, Mutyi bohóc, gyermek disco nyújt majd szórakozási lehetőséget. A gasztronómiai programokat pedig főzőverseny, kolbásztöltés, malacsütés, házi pálinka verseny, házi kolbászverseny egészíti ki. A rendezvényre a belépés ingyenes.

Tünde

(forrás: Útisúgó)

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?