oktatás tanárok iskolások

A Bezzeganya Facebook oldalán is hatalmas felháborodást keltett az a hír, mely szerint egy dömsödi iskolában a másodikos és harmadikos kislányoknak le kellett tolni a bugyijaikat a tanárok előtt, hogy kiderüljön, ki kakilt a vécé mellé. A szülők felháborodására az egyik tanító állítólag azt mondta: „öt év múlva úgyis lehúzzák a bugyiját”.

A szülők a fenntartó Klik-hez fordultak. Válaszában a tankerületi igazgató fehérnemű-vizsgálatként hivatkozik a történtekre. A takarítót elbocsátották, az ügyben érintett tanárok két évig nem kaphatnak béremelést. Az iskola tanárait érzékenyítő tréningre küldik, a gyerekeknek pszichológusi segítséget ajánlottak a történtek feldolgozásához. Az ügyben a ráckevei kapitányság nyomoz."

A Klik az ügyre azt reagálta, hogy a tanárok nem szándékosan tették, amit tettek, tartottak a fertőzésveszélytől, és meg akarták előzni a további eseteket.

EP:Erről van szó. A tanítók nagy része, sajnos, mint egy gép hajt végre valamilyen parancsot, jutalmaz, büntet, minden józan érzés nélkül. Egy kedves mosoly, egy szeretetteli simogatás a vélt, vagy valós hibák (uramisten... 8-9-10 éves gyermekek hibái... ???  Van ilyen? Nincs... Milyen lesz így a következő nemzedék? Azt hiszem, a teljes magyar oktatást át kell állítani egy másik pályára.”

MSZZSA: „Biztos sokat fog segíteni rajtuk az érzékenyítő tréning... Ha ez ki tudott pattanni a fejükből, akkor nincs mi érzékenyedjen...És most mióta létezik olyan, hogy fehérnemű vizsgálat, ami mentségként szolgálna erre? Kicsit érdekes az eljárás a tanárok ellen, hogy csak ennyi... A saját lányom nem kérem, h pucsítson, mert bugyiellenőrzés van.”

BE: „Dömsödi pedagógusok! A WC-papírt is feltalálták! Hallottak már róla?

CSI: „Kedves tanári kar! Ezután minden pisi és kaki után minden érintett tanárnak pucsítás a tanári előtt. A takarítónőknek minden osztály felmosása előtt és után is. A toalettek rendbe rakása után kétszer is. Csak rend lesz...

Te mit szólnál, ha a te gyerekednek kellett volna lehúznia a bugyiját a tanárok előtt?

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?