A kórház neve: Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Központ

A szülés időpontja (év, hónap): 2019.04 

A kórház állapota: Megfelelő.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Nem a legújabb, de tiszta.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége: Egy zuhanyzó van az összes szülőszobára, és ha van is bármilyen alternatíva, nekem akkor se ajánlották fel. 

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Nem volt fogadott orvosom, így az ügyeletes doktor és szülésznő volt bent, de utólag se csinálnám másképp, mert profik voltak. A csecsemősök között azért vannak normálisak, de az a ritkább. 

Szülésvezetés: Ha jól tudom, van gátvédelem, én nem éltem vele, de nagyon bánom. Oxitocint kaptam, de nem siettettek. 

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Nem tudom.

Látogatási rend: Van délelőtt két óra, illetve délután két óra. Senki nem jöhet be a kórtermekbe, és a picit csak üvegen keresztül nézhetik meg. 

Mit kell vinni a baba ellátásához? Pelenka kellett, mert kb. 4 darabot kaptam egy napra, ami néha kevésnek bizonyult. Popsitörlőt vinni kell, ruhát viszont adnak, csak hazautazáshoz szükséges. 

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Változó. Van hatágyas szoba, aminek egy zuhanyzója van a folyosón, de én kétágyasba kerültem, és nekünk a szobában volt a tusoló.

Van-e VIP szoba? Van, röpke 10.000 forint nap, és ha apuka bent van, a babát vissza kell tolni a csecsemősökhöz. 

Koszt mennyisége, minősége: A szokásos kórházi, reggel/vacsora két szelet kenyér kockasajttal, mézzel, lekvárral, kefir, stb. Viszont az ebéd nem rossz. 

Kommunikáció: Végig segítettek mindenben, bármi kérdésem volt. 

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Annyira nem vitték túlzásba a tanácsokat. 

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Szerintem túlságosan szoptatásbarát. Sajnos nehezen indult meg a tejem, tápszert nem kaptunk, hiába veszített tíz százaléknál több súlyt a kisfiam. Majd közölték, hogy fertőzést kapott és átviszik a koraszülött osztályra inkubátorba, és megkezdenek nála egy antibiotikum kúrát. Mire jobban lett a pici, addigra kiderült, hogy véletlenül kétszer kapta meg a bcg oltást, és hőemelkedése lett.

Két hét alatt kijutottunk a kórházból és semmilyen felvilágosítást nem kaptam róla, hogy milyen fertőzést kapott el, pedig vettek orrból és szájból is mintát, és több vérvétel is történt. Ráadásul a zárójelentésen nem is szerepel. De a koraszülött osztályon dolgozók a legaranyosabbak a világon.

Értékelés:
 

 • szülészet állapota: 7
 • kórtermek állapota: 8
 • szülőszoba korszerűsége: 8
 • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 8
 • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 8
 • orvosok segítőkészsége: 10
 • szülésznők segítőkészsége: 10
 • csecsemős nővérek segítőkészsége: 6
 • kommunikáció, tájékoztatás: 5
 • tisztaság: 7
 • ellátás minősége: 7
 • személyes élmények: 2

Zsuzsanna

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Más kórházakról ezekben a posztokban olvashatsz: 

Veszprém: Bár minden szülészet ilyen lenne!

Székesfehérváron minden adott egy csodálatos szüléshez

A folyosón vajúdnak a kismamák Kaposváron