Nemrégen szereztem tudomást arról, hogy Magyarországon egy apa nem sokkal a fia nagykorúvá válása után (azt megvárta, hogy lediplomázzon) keresetet nyújtott be a bírósághoz azzal, hogy a gyerekét kötelezzék 30.000.000.- HUF megfizetésére. Mindezt azzal indokolja az apa, hogy a fiát ő tartotta el, és legalább ennyibe került a felnevelése és taníttatása. Az apa és a fia kapcsolata jónak mondható volt egészen eddig.

Szeretném tudni, ki-hogyan vélekedik a fentiekről! Véleményetek szerint ez normális? Helyénvaló? Egy ilyen beállítottságú ember vajon miért vállal gyereket?

A környezetemben élő szülők soha nem számolgatták, mennyibe is kerül egy gyermek eltartása és felnevelése. Többen a még kicsi gyermeküknek spórolnak lakásra, továbbtanulásra, a porontyuk életkezdését megkönnyítő dolgok foglalkoztatják őket. Vajon hogyan jut el egy szülő addig, hogy a saját gyerekéből akar hasznot húzni?!

Annam

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?