kórházteszt szülés popsitörlő

A kórház neve: Jahn Ferenc (Dél-Pesti) Kórház, Budapest

A szülés időpontja: 2017 március

A kórház állapota: Mai magyarországi kórház... katasztrófa...

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Szintén katasztrófa... Rozsdás zuhanytálca, takarítatlan, elkepesztő állapot (ez alól csak a szülőszobai mosdó volt kivétel, az legalább tiszta volt)

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.): Nekem nem sikerült ilyen szülőszobát kifogni. (állítólag vannak, de azon a hétvégén annyian szültünk, hogy engem vajúdni is hazaküldtek még).

Apás szülést tervezőknek a földszinten /bejelentkezéskor/ kell kérni "apacsomagot" /avagy visszaküldik érte/, amiben az elképesztően meleg eldobhatós ruhacsomag van. Csak abban tartózkodhat a szülőszobában. „Sétálás” nincs, vagy bent, vagy az aulában, a folyosón a többi vajúdó anyuka miatt „civil” férfiember nem tartózkodhat. Ez jó pont akar ám lenni!

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége:

  • orvosok: Van ilyen is, olyan is (de leginkább már csak utólag volt segítőkész az a doki is, aki összevarrt). De azt hiszem, többségében a munkájukba (és az ügyeleti órákba) belefáradt orvosokról beszélünk, így nem mondanám őket nagyon segítőkésznek (bár igaz, a pénztárcám sem nyitottam ki).
  • szülésznők: Állítólag vannak fenomenális szülésznőik, nekem egy nagyon rosszat sikerült kifogni, mind a vizsgálatoknál erőszakos, durva bánásmóddal, mind a szülőszobában. Az elején volt csak „kedves”, segítőkész, míg a papírok kitöltéséről volt szó, mert állítólag én ritka eset voltam, hogy az összes vizsgálati leletem ott volt.
  • csecsemős nővérek: No, rájuk is azt mondanám, hogy van köztük ilyen is, olyan is, de szerencsére köztük több a segítőkész, illetve „normális”. Azért a babákat „leszedálják” tápszerrel, hogy sokat ne kelljen velük küzdeni, de - mint mindent a kórház szülészetén - ezt is „műszakváltása” válogatja.

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): Az én esetemben igen, siettették, ráadásul mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül. Gátmetszés, ahogy sikerül, csak legyen már kint az a baba.

Látogatási rend: Szigorú látogatási rend van, a babák az első éjszaka vannak bent a csecsemős szobában, egyébként kint anyukáknál a kórteremben. Illetve a reggeli vizsgálatoknál (ha jól emlékszem 7-9), és a délutáni látogatáskor (16-18), ez utóbbi esetben fürdetik. Minden egyéb esetben - akkor is, ha az anyának orvosi vizsgálatra kell mennie - a baba a kórteremben marad egy „beszélje meg a többi anyukával” felkiáltással a csecsemős nővérek részéről. Apukák, látogatók a folyosóra sem jöhetnek be, az anyukák mennek ki az emelet aulájába, vagy a kórház egyéb területeire. Ez alól a két VIP szoba a kivétel, ahol apa is bent lehet, viszont a folyosón nem tartózkodhat, vagy a VIP szobában, vagy ki kell mennie az osztály teljes területéről.

Mit kell vinni a baba ellátásához? Ruhát csak a hazajövetelhez. 10 db pelenkát és egy csomag popsitörlőt be kell adni a „közösbe”, de a mamánál is maradjon, mert napközben neki kell pelenkázni, ez a „közös” csak a fürdetések, vizsgálatok idejére szól.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Normál szobában 5 ágyra. A kevésbé fizetős szobákban 1, vagy 2 ágyra, a VIP szoba szintén 1 ágyra.

Van-e VIP szoba? Igen, van. Vagy szabad, vagy nem, de van.

Koszt mennyisége, minősége: Szerintem rettenetes a minőség. Mennyiségre nem tudok válaszolni. Én a minőség miatt alig tudtam ott enni, az étkeztetésem apa oldotta meg.

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Valamennyire. A vajúdás közbeni vizsgálatokról még igen, a burokrepesztésig, onnantól semmiféle információt nem kaptam, a gátmetszést is már csak éreztem, illetve a doki szólt rám, hogy most nem kéne mocorogni...

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Az osztályos védőnő „próbálkozott”, de ő meg csak a „kötelezőt” fújja. Azt kell mondjam, használható tanácsot nem.

kórházteszt szülés popsitörlő

Pontszámok:

  • szülészet állapota: 5 /Fent az emeleten a szülészet korrekt állapotú, de lent a gyermekágyas rész nullát érdemel/
  • kórtermek állapota: 1
  • szülőszoba korszerűsége: 5 /Mert itt legalább tisztaság volt/
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 5 Szerintem lehetnének jobb állapotok is. /Gyermekágyas részen nincs semmilyen fájdalomcsillapító, gyógyszer, azt önmagamnak kellett beszerezni, így sokat gondolkoztam, az 5 pontot még megérdemli-e a hely összességében./
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 3 /a szülészeten oké, de a kórtermeknél szintén 0/
  • orvosok segítőkészsége: 4
  • szülésznők segítőkészsége: 3
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 7
  • kommunikáció, tájékoztatás: 4
  • tisztaság: 3
  • ellátás minősége: 3
  • személyes élmények: 2 /Ezt a két pontot is csak azért, mert az első 2 napon mázlis voltam szobatárs ügyben./

Móni

kórházteszt szülés popsitörlőMás kórházakról ezekben a posztokban olvashatsz: 

Veszprém: Bár minden szülészet ilyen lenne!

Székesfehérváron minden adott egy csodálatos szüléshez

A folyosón vajúdnak a kismamák Kaposváron

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>