apa betegségsegítség leukémia

Mi lenne, ha átlagéleted lenne? Mi lenne, ha az átlagéletedbe betoppanna álmaid nője? Mi lenne, ha szerelmeteket egy álomesküvőn koronáznátok meg? Mi lenne, ha életed párja egy gyönyörű gyermekkel ajándékozna meg? Mi lenne, ha ti lennétek a világ legboldogabb családja? Mi lenne, ha az átlagéletedből egy álomélet válna? Semmi. Mert, lehet, hogy sokunknál is így van…

De mi lenne, ha egy nap influenzás lennél? És mi lenne, ha egy nap rideg tekintettel, közömbös arccal közölnék veled, hogy nem influenzás vagy, hanem leukémiás? Mi lenne, ha időd se lenne arra, hogy átgondold az életed, mert olyan gyorsan megkezdődnének a vizsgálatok, a kezelések? Mi lenne, ha lenne remény, hogy a családodban talán lesz egyezés, és lesz segítség?

Mi lenne, ha ez a remény is szertefoszlana? De sebaj, hisz úgyis lesz valaki az országban, aki alkalmas csontvelődonornak. És mi lenne, ha mégse? Mi lenne, ha már nemzetközi szinten sincs egyezés? Mit csinálnál? Kétségbeesnél? Nem minden percben a családodra gondolnál? Nem mozgatnád meg az egész országot, csakhogy megtaláld azt az egy embert, aki tudna segíteni?

Mit mondanál a kisfiadnak, aki úton az oviba megkérdezné, hogy mi van apával? Miért van kórházban? És mikor jön már végre haza hozzánk? Mi lenne, ha nem tudnál rá válaszolni? És mi lenne, ha kiderülne, hogy úton a kistestvér? Megijednél? Félnél? Fel mernéd-e tenni a kérdést, hogy hárman lesztek-e vagy négyen?

Gábor párja az alábbi sorokat írta ki a Facebookra:

„Sokan tudjátok már, hogy mivel küzdünk...Sajnos a Gábor leukémiában szenved, és a teljes gyógyulásához csontvelő transzplantációra (őssejt beültetés) lesz szüksége. Egyelőre nincs számára megfelelő donor, így szeretnénk megkérni minden kedves ismerőst, aki teheti, menjen el a hozzá legközelebb eső véradóba és egy véradást követően jelentkezzen csontvelődonornak. Ha egyezne valaki, az nekünk egy életet jelentene.
Irányítottan nincs rá lehetőség!
Vércsoport nem kell, hogy megegyezzen!
Életkor 18-45 évig!
A megfelelő donornak semmiféle műtéten nem kell átesnie, egy pár napos otthoni injekciós kezelés után vesedialízisre hasonlító eljárással kivonják az őssejtet a vérünkből, itt olvashattok a menetéről pontosabban>>>"

Kérlek, ha tudsz, segíts!

Bogi

Kapcsolódó...

A hajhullástól a súlyos orrvérzésig - melyik tünet mit jelent?
Egy hematológus orvos akkor lesz nyugtalan egy vérkép kapcsán, ha azt látja, hogy nemcsak a vörösvérsejttel van baj, hanem a fehérvérsejtszámmal, vérlemezke-számmal, és leginkább akkor lesz nyugtalan, ha mind a hárommal probléma van. (Háromsejtvonalas vérképzőszervi rendellenesség.) Ez bizony már komolyan felveti a vérképzőszervi szisztémás betegséget, azaz akár egy csontvelő elégtelenséget, vagy akár egy leukémiának bizonyos típusait.