Tünde programajánló programok hétvége tél vadetetés

A hétvégére hideget és havazást jósolnak, ám akit nem riaszt el a téli időjárás, részt vehet egy erdei kisvasút túrán, mely során az erdei vadak etetésére is sor kerül. Beltéri állatos program is lesz, és történelmi játszóház is várja a 6-12 éves gyerekeket.

Etessük meg együtt a vadat!
 

Télen az erdőben nehezen találnak élelmet az erdei állatok. Az „Etessük meg együtt a vadat!” kisvasutazós programok során a résztvevők élelmet adnak a szarvasoknak, őzeknek, vaddisznóknak. Szuper családi program! Ha a táj is havas, még szebb az élmény.

A kisvasút január 12-én, 17-én és 26-án (szombat) délelőtt 10-kor Kaszópusztáról indul és a Baláta megállóig közlekedik. Visszafelé 11:45-kor jön. A jegyár 3-14 éves kor között 500 Ft, 14-65 éves kor között 1000 Ft.

Láttál már petymeget?
 

Van még állatos program a hétvégén, ráadásul ez beltéri, így az időjárástól független. Soroksáron, a Táncsics Művelődési Házban január 13-án, vasárnap délelőtt 10-kor Kisállat kiállítás lesz, ahol nemcsak kisállatokkal találkozhatnak a résztvevők, hanem tanácsokat is kérhetnek tartásukkal, gondozásukkal kapcsolatban. Lesz még vadászgörény-verseny és ismeretterjesztő programok is.

Ha még nem láttál petymeget, most találkozhatsz kettővel is: Keita és Zulu, a két petymeg-kölyök lesz a rendezvény sztárvendége.

Vigyázat! Lesznek megvásárolható kisállatok is! A belépés négyéves kor alatt ingyenes, gyermekeknek 4-14 éves korig 500 Ft, felnőtteknek 800 Ft.

Legyél te is régész!
 

A történelmi játszóházban a 6-12 évesek egy-egy történelmi korral ismerkedhetnek meg tapasztalat útján. Lesz jelmezes történelmi játszóház, fegyversimogató, régészsarok kincskereséssel és restaurálási feladatokkal, kézműves foglalkozás, korabeli társas- és ügyességi játékok.

A január 13-i kalandos felfedezőnap a dinoszauruszok korába repíti el a résztvevőket 10:30 és 12:30 között. Belépő: 2000 Ft.

Tudtok ti is jó programot a hétvégére?

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>