A „megkérdőjelezhető döntéseket hozó anyák” nemhivatalos versenyében a Bezzeganya eheti különdíját az az amerikai anyuka kapja, aki újszülöttjét a hosszú  esküvői uszályába kötötte, és úgy vonult végig a templomon, hogy azt végig vonszolta magával. Nem kamu, nem vicc: az egyméteres esküvői uszálya végébe, az egy hónapos újszülöttet. Odakötötte. A templomban.

Próbáljuk meg végiggondolni, hogy vajon mi vezethetett ehhez. Manapság nem ritka, hogy a párok az esküvőt a gyermek(ek) megszületése utánra halasztják. Akik voltak már ilyen helyzetben, mint például e poszt irója, azok tudják, hogy nem egyszerű kérdés, hogy a kicsik milyen mértékben vegyenek részt a szertartásban, vagy az azt követő ünnepségekben. Fogják a kezükben? Bizzák a nagyikra? A legjobb barátnőre? Hagyják otthon egy bébisziterrel?

Az is ismert, hogy a legtöbb menyasszony azt szeretné, hogy az esküvője (és a ruhája) különleges, és emlékezetes legyen. Saját életének és ízlésének megfelelő, és nem olyan, mint a sokmillió más esküvő, ami a világon minden évben megtörténik.

Shona Carter-Brooks, aki Tennessee államban a múlt hónapban kelt egybe vőlegényével, nyilvánvalóan azt gondolta, hogy két legyet egy csapással ötletével megoldja mindkét dilemmát. Sikeresen megoldja kicsi Aubrey elhelyezését, és emlékezetessé is teszi a lagzit, na meg a ruhát. Ez utóbbi sikerült is neki, mert ugyancsak hírhedtté vált az amerikai médiában. Ez előbbi kérdés, hmmm... az egy másik eset.

Mivel szerencsére az USA-ban is ritka egy ilyen kaliberű szaranyaság, Shona gyűlölethadjárat áldozata lett. Rengetegen felhívták a figyelmét arra, hogy a kislánynak, aki alig egy hónapos volt, semmi keresnivalója nem volt egy népes tömegben, nemhogy a ruha részeként, de egyébként sem. Mások szerint akár komoly sérülések is érhették volna a csecsemőt, miközben végighúzták a templom végéből az oltárig, és az eset a gyerekvédelmisek ügye kellene, hogy legyen. Shona a Facebook oldalán válaszolt a támadásokra, nem éppen ékes nyelvezettel védte magát, és tartotta magát ahhoz  a véleményhez, hogy a lánya biztonságban volt.

„A média, a média, most már látom, hogy is működik ez, a helyzettől és az okoktól függetlenül az embereknek mindig van valami rinyálnivalójuk.”

„Az egy hónaposunk ébren volt és jól hozzá volt kötve a palásthoz. Mindenkinek lehet véleménye a dologról, de a mi szívünk Krisztusé, aki mindenkit megvéd.”

„A válasz az, hogy azt csinálunk, amit akarunk, akkor, amikor akarjuk, Jézus a mi oldalunkon volt, minden rendben volt, és minden rendben is lesz.”

„Hála istennek, hogy mi nem vagyunk celebek, hoppá, most már rajongóink vannak, hát akkor mégis azok vagyunk.”

Aubrey Shona második lánya, és csak tippelni lehet, hogy az elsőszülöttje milyen minőségben vett részt az esküvőn, és reménykedni, hogy nem lett féltékeny a kishúgára, aki lenyúlta előle a reflektorfényt.

Másutt