Zsuzsa újabb gyermeket tervezett húsz hónapos, még naponta háromszor szopizó kislánya után. A terhesség össze is jött, ám hathetesen elment a baba. Lehet-e összefüggés a szoptatás és a vetélés között?

'Hello Mama' photo (c) 2008, Christine Rogers - license: http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Az alábbi olvasói levél beleillik a korábban indított Mit tenne a bezzeganya? sorozatunkba, hiszen a beküldő más anyukák tapasztalataira, véleményére kíváncsi.

Szeretnék segítséget kérni a BA olvasóitól. Most lesz 20 hónapos a kislányom, még szoptatom. Most már eljutottunk oda, hogy az éjszakai maratoni szopikat abbahagytuk, reggel, a déli elalváskor és este van cici. Párommal úgy terveztük, hogy a kiscsaj másfél éves korában induljon útjára a kistesó. Össze is jött, de sajnos 6 hetesen elvetéltem.Most 3 hónap szünetet kell tartanunk.

Nem tudom, hogy a vetéléshez volt e köze a szoptatásnak, egyértelmű választ nem kapok. Ha közvetlenül nem is, a hormonháztartásomra nyilván erős befolyással bír a szoptatás. Nagyon szeretnénk kistesót, de elválasztani nem szeretném a picit. Hallottam több ismerőstől is, hogy szoptatás alatt többen elvetéltek. Szívesen olvasnék erről tapasztalatokaat, véleményeket.

Zsuzsa