absz terhesnapló terhesség kismama

21. hét

2016.07.30.-2016.08.05.

A héten nálunk nyaraltak a kislányok, így kilőttem a második szabadságon töltött hetemet is. Vicces, de csütörtök tájékán már egyenesen hiányzott a munka, alig vártam, hogy pénteken mehessek végre dolgozni. Hát igen, szokták mondani, hogy jóból is megárt a sok.

A nagy meleg ellenére egész jól éreztem magam, meglepő, de pl. egy szuszra ki tudtam vasalni, pedig bőven volt mit. Voltunk strandolni és moziban is. Megint rám jött a zabálhatnék, amit persze ezeken a helyeken a lehető legegészségtelenebb kajákkal tudok ellensúlyozni. A strandon pl. először egy nutellás-kókuszos óriáspalacsinta figyelt be, amit kb. egy órával később lefojtottam egy hatalmas lángossal, persze jó fokhagymásan. A moziról inkább nem is írok semmit.

Nagylánnyal reggelente sokat beszélgettünk, amíg a kicsi szundít, igazi mormota. Egyik nap végre megkíséreltünk olyan igazi latte macchiatót (talán jól írtam), előtte kiokosodtunk videók nézegetésével. Azt kell mondjam, ahhoz képest, hogy első nekifutás volt, igen jól sikerült, szépen elváltak a rétegek, a hab baromi jó volt a tetején és persze a kávé sem volt rossz. Mondjuk a díjnyertes egyértelműen a sűrített tej volt az alján, szinte már fájt, hogy össze kellett keverni!

Csütörtökön voltam kontrollon a doktornőnél, minden rendben volt, ami annyira nem meglepő, mivel panaszom sincsen. Viszont kimondottan érdekes volt, hogy megjött a kontroll labor eredménye, de ezt meg sikerült elkeverni valahova. A doktornő nagyon rendes volt, azt mondta felhívja a labort, megpróbálja kideríteni, hogy mi a helyzet, s utána keres egem is telefonon. Hívott is pár órával később, hogy beszélt a pesti laborral, s minden rendben, jelenleg nem vagyok fertőzött. Azért a vizsgálatok alkalmával, ha van rá mód, jobban meg kell nézni a buksiját.

A mérlegelésen nem változott semmi, továbbra is 51 kg vagyok, s emellé társul a majdnem ilyen alacsony értékű vérnyomásom is. A reggeli kávé és fél liter víz után 80/55-ös értéket látva igencsak elmosolyodott az asszisztens. Doktornő ismét megjegyezte, hogy nagyon sápadt vagyok, hiába bizonygattam, hogy nekem mindig ilyen a bőröm, szerkezetileg, rosszul sem vagyok, sőt, a labor alapján sem esem (még éppen) a vérszegény kategóriába, azért kaptam némi vas receptet. Megígértem, hogy beszedem, de nem nagyon fűlik hozzá a fogam.

Hamarosan itt a cukorterhelés ideje is, kicsit előre hoztuk, hogy időben lássuk, ha a gyógyszer elhagyása miatt gond lenne. Viszonylag ritkán, de azért rá-rá szoktam mérni, ha kicsit émelygek vagy hirtelen nagyon éhes leszek. Egy-két alkalommal volt kiugróan alacsony vagy magasabb érték, de még a kezelhető határértéken belül. Kíváncsi vagyok, hogy mindehhez milyen inzulin értékek fognak társulni. A vizsgálat pont a sulikezdés hetére esne, na, meg pont ott egy hét alatt van vagy 4 rendezvényünk is, úgyhogy lehet, hogy még az azt megelőző napokban elhúzok, még szerencse, hogy a magánlaborban ezen nem problémáznak, s akkor megyek, amikor nekem jó. A sok remek tapasztalat alapján nekem ennyit megér.

A héten beszéltem a szülésznővel is, akit ajánlottak, kedvesnek tűnik. Abban maradtunk, hogy ha legközelebb megyek, akkor személyesen is összefutunk, hogy megbeszéljük a részleteket, megmutassa az osztályt. Jó volna Férjjel együtt menni, hogy kicsit ő is bevonódjon a dolgokba, sokszor szerintem azért nincsen kérdése, mert nem tudja, miről kérdezzen. Ettől függetlenül nagyon figyelmes, s nekem úgy tűnik, egyre inkább beleéli magát, hogy szülők leszünk!

absz

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?