kórházteszt kórház

Bár az ismert luxuskórházban tapasztalt körülményekkel elégedett Attelokin, ez nem mondható el választott szülészorvosáról, akire rendszeresen 3-4 órát kellett várnia a terhesgondozáson, és a szülésére is késve érkezett. Hiába folyt el a magzatvíz reggel hatkor, csak másnap délelőtt végezték el a császármetszést – akkor is egy másik orvos, mivel a sajátja még mindig nem ért oda. Te is megosztanád tapasztalataidat a kórházról, ahol szültél? Küldd el nekünk a bezzeganya@bezzeganya.hu címre.

A kórház csodálatos környezetben, zöldövezetben fekszik. Minden tekintetben megfelel egy ötcsillagos szállodának. Sajnos viszont inkább szálloda, mint kórház. A 37. hét előtt be se fogadnak szülni, nincs gyermekintenzív, a Cerny Alapítvánnyal állnak kapcsolatban. Kizárólag komplikációmentes terhesség esetén kötnek veled szerződést a szülésre. Ami jó, hogy szülés után saját kétágyas szobában lehetsz férjeddel és a picivel, az ár a férjed ellátását nem tartalmazza. Minden szobához saját fürdőszoba tartozik. A szoba csodálatos. Az ételt, ami ízletes és bőséges, dietetikus nővérrel egyeztetve étlapról választod.

Vinned szinte semmit nem kell magaddal a szülésre, mert mindent adnak, és mindenből nagyon ízléseset és jó minőségűt (hálóing, betét, törölköző, babaruha, pelus, stb.). Csak azt kell bevinned, amiben a picit hazaviszed majd.

Terhesgondozás:

Én a 6. héttől oda jártam, külön szerződést írtam alá csak a terhesgondozásra egy csomó pénzért. Itt nem mindegy, ki a választott orvosod. Legnagyobb pechemre egy híres doktornőt választottam, aki volt olyan kedves, hogy minden alkalommal 3-4 órát váratott engem és a többi kismamát is. A többi orvosnál úgy láttam, minden rendben zajlott, és pontosan, az előírt időpontban fogadták a kismamákat.

Szuper jó volt, hogy saját laboratóriuma van a kórháznak, így ott helyben minden vizsgálatot rendezni lehetett, ennek árát tartalmazta a szerződés, kivéve a Down-tesztet, amit Londonba küldtek. Szóval ezzel nagyon meg voltam elégedve. Többször csináltak ultrahangot, de csak kétdimenzióst, ami ennyi pénzért szerintem kevés. Választhatsz szülésznőt, és én legnagyobb szerencsémre jól választottam, ő egy tündér, bemutatta a szülőszobát és a 35. hét körül ellátott egy csomó jó tanáccsal.

Szülés:

Erre külön szerződést kötsz, melyben orvost is választasz. Két szülőszoba van, egy normál és egy alternatív, mindkét helyen ctg. Kád, labda, bordásfal, franciaágy, stb. Epidurált, ha időben kéred, adnak. Úgy szülsz, ahogy neked tetszik: fekve, állva, kádban stb.

Sajnos nekem császár lett a vége, mert a 38. hét végén a kisfiam reggel 6-kor szétrúgta a magzatburkot, így ömlött a magzatvíz, és másnap délelőtt 10.30-kor született csak meg. Igen, jól látjátok, ez bőven több, mint a megengedett 24 óra! Persze az antibiotikumot tömték belém. Ezért a 29 órás vajúdásért szerintem a fogadott orvosom a felelős. Ugyanis mivel egy másik kórházban is dolgozik, ott maradt, mert ott is szült vagy 3 anyuka, és 29 óra alatt nem sikerült odaérni hozzám a kórházba. Ezalatt senki nem mert hozzám nyúlni, mindenki csak telefonálgatott neki, és őt várta. Végül egy másik orvos végezte a császárt, mert a kicsi szívhangja nagyon romlott. Vele egyébként nagyon meg voltam elégedve, akárcsak a szülésznővel. Ha ők nincsenek, nem tudom, mi történik. Szóval borzalom volt az egész, nem erre számítottam, de a lényeg, hogy egészséges és gyönyörű a kisfiam. (Csak ezért nem pereltem be a kórházat.) Őssejtlevétel is volt, és az apuka bent lehetett a császáron, ami egyébként teljesen rendben zajlott.

Gyerekágy:

Császár után 4 órával le kell zuhanyozni. A csecsemős nővérek kiválóak, nagyon rendesek, készségesek voltak. Mindennap orvosi vizsgálat volt a picinek. Ha akartam, velem maradhatott a kicsi éjjel-nappal. A kis kocsijában még légzésfigyelő is volt! Mindenre megtanítottak, úgy jöttem haza, mint egy gyakorlott anyuka, nagyon meg voltam elégedve.

Összegezve:

Luxuskörülmények, luxusszolgáltatások, de jól meggondolva, melyik orvost választod, na meg bátorság, hogy minden rendben zajlik. Mert ha nem, irány a SOTE. Sok pénzbe kerül (összesen mindennel együtt kb. 1 millió forint). Ami biztos, hogy a 2. gyermekemet nem itt fogom szülni.

Attelokin