Tünde anyaság anya

Felkelek. Gyereket ébresztek. Macskát etetek. Almot takarítok. Uzsonnát csomagolok. Táskát ellenőrzök. Hajat fonok. Csatot keresek. Kabátot gombolok. Sürgetem a gyerekeket, indulni kéne. Visszaszaladok az íróasztalon felejtett matekfüzetért. Elszállítom a nagyokat az iskolába. Átviszem a kicsit az oviba. Segítek átöltözni. Felolvasom a faliújságról, mi lesz aznap a reggeli, az ebéd, az uzsonna. Bekísérem a gyereket a csoportszobába. Elköszönök tőle. Az ajtóban megvárom, míg visszaszalad egy ölelésért és egy extra pusziért. Hazamegyek.

Kávét főzök. Átnézem az emaileket. Válaszolok. Megnézem a Facebook oldalt. Ha érdekeset találok, elmentem, vagy posztolom a Bezzeganya Facebook oldalára. Ellenőrzöm a blogot. Tervezek. Megköszönöm a beküldött posztokat. Telefonálok. Egyeztetek. Edzeni megyek. Izzadok és küzdök. Hazajövök. Macskakarmot vágok. Zuhanyzom, sminkelek, felöltözöm szépen. Megbeszélésre indulok. Tárgyalok. Agyalok. Beugrom a gyerekért a suliba. Matektanárhoz viszem. Átszelem a várost. Ácsorgok a dugóban. Sajtótájékoztatón ülök. Átmegyek a nagybátyámhoz az otthonba, meglátogatom. Szendvicset ebédelek. Interjút készíteni megyek. Hazaautózom. Edzésre viszem a nagyokat. Megvárom őket. Beszélek az edzővel. Telefonon válaszolok a fontos emailekre. Rohanok a kicsi tornabemutatójára. Ebédet és különórákat fizetek. Értekezem az osztályfőnökkel. Bediktálom a mérőállásokat. Átutalom a NAV-nak az adót. Fogorvost szervezek a nagylánynak. Macskahányást takarítok a radiátorból, esetleg a hosszú szálú szőnyegből. Kutyát sétáltatok. Leckét ellenőrzök.

Megírom az interjút. Érdekességeket, témákat keresek a neten. Oltani viszem a macskákat. Kórházba megyek kontrollvizsgálatra. Két órát várok, pedig három hónapja kértem időpontot. Szervizbe viszem a kocsit. Gyalogkakukk vagyok egy darabig. Cikket írok. Szerkesztek. Képeket vadászok. Vakmacskával egyeztetek. Facebookra posztolok. Moderálok. Megköszönök. Írok a technikai csapatnak, hogy gond van a kommenteléssel. Válaszolok a többi levelemre. Tárgyalok a kiadóval. Rohanok a könyvterjesztőhöz. Köszönőleveleket írok a szponzoroknak. Átveszem a nyomdában a könyveket. Kiszállítom a partnereknek. Együttműködésekről egyeztetek. Utalom a számlákat. Méltatlankodom a magas vízdíjon. Csoportos utazást szervezek. Repülőjegyeket veszek. Szállást foglalok. Transzfert intézek. Barátnő lelkét ápolom. Iskolai gyereknapon gyártok szendvicseket. Virslit árulok. Fotózok. Bepakolom a mosógépet. Kipakolom a szárítógépet. Válogatok, hajtogatok, szekrényekbe süllyesztem a tiszta ruhákat. A macskákat kiebrudalom a tükrös szekrényből.

Postára megyek, sorbaállok, levelet adok fel. Átveszem az ajánlott levelet, amit a postás nem hozott fel a lakásba. Fagyizni viszem a kölkeket. Beugrunk vásárolni. Piacra megyünk. Beszuszakolom az árut a kocsiba. Felcipelem a harmadikra. Kipakolok. Rendet rakok a gyerekekkel a konyhában. Helyre tesszük az edényeket. Vitaminokat porciózok. Vacsorát csinálok. Etetek. Elpakolok. Kimosom a díszpárnát, amit a macska bosszúból lepisilt. Ellenőrzöm a gyerekek üzenőjét, leckéjét. Leszidom vagy megdicsérem őket. Vagy mindkettőt egyszerre. Segítek a tanulásban. Kikérdezek. Meglocsolom a virágokat. Letöröm az elszáradt muskátlifejeket. Kigazolom a büdöskéket. Felhívom a nagymamámat. Mesélek neki, kérdezek. Fürdetek, altatok, beszélgetek a lányokkal, mesélek, elmondjuk a Ki lakik a ló házában-t? Jóéjtpuszikat osztok. Szép álmokat kívánok. Visszamegyek buksisimogatásra. Vizet viszek nekik. "Anyapisilnikell" - megvárom az ajtóban, amíg végez. Újrabetakarás, újrapuszi, újrajóéjt.

Ha gyerektelen napom van, randizom a pasimmal. Csinibe vágom magam. Elmegyünk az Élesztőbe. Megiszunk egy Ravasz Hódot. Megtervezzük a következő napok feladatait. Megvitatjuk a kérdéseket. Csacsogunk. Elmeséljük, kivel mi történt aznap, milyen munkái voltak. Közben sms-ezek a nagylánnyal. Hazasétálunk. Kádban ülünk. Filmet nézünk. (Oscar-díjast.) Szeretkezünk. Kifliben fekszünk az ágyban, csak a csillagok világítanak a tetőablakon át. Eszembe jut az a mondat, amit már annyiszor hallottam:

„Te nem csinálsz semmit, hisz otthon vagy egész nap... És megint elfelejtettél valamit.”

Mosollyal az arcomon alszom el. Még jó, hogy ilyen unalmasak a napjaim. Jó ez a semmittevés. Nagyon. Még akkor is, ha időnként elfelejtek ezt-azt.

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?