Ismeritek, ugye a MILF fogalmát? A rövidítés az angol „mother I’d like to fuck” rövidítése, ami kellemetlen fordításban dugnivaló anyukát, egy kellemesebb változat szerint olyan csodálatos, 30-50 év közötti nőt jelent, aki vonzó, intelligens és kedves, megértő a férfival.

'In The Dungeon' photo (c) 2010, Tempt Rhonda - license: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

A sztereotípia valahonnan az amerikai filmgyártás bugyraiból került elő bő egy évtizeddel ezelőtt, nagyjából arról a legalsó szintről, ahol idétlen fiatal srácok egy pitével próbálják elveszíteni a szüzességüket. Persze a pornófilmgyártás sem késlekedett, hogy a témában új, jeles alkotásokat mutasson fel, igazodva ezzel a nézők igényeihez. A kreált kategória aztán hamar beette magát hozzánk is, ahogy egyébként számos idióta amerikai trenddel ez megtörténik.

Nincs is vele túl nagy gond, azon kívül, hogy torz, hogy a valósághoz nincs sok köze. Az persze igaz lehet, hogy egy 30-50 közötti nővel sokkal kellemesebb kapcsolatot kiépíteni egy olyan férfinak, aki agyérgörcsöt kap egy szerelmes, hisztériázó, ne adj’ isten élethosszig tervező huszonévestől. Egy internetes oldal állítása szerint ugyanis a MILF-típusú nő határozott, pontosan tudja, hogy mit akar az élettől és a partnerétől, nem áll elő túlzott igényekkel, mert élvezni tudja azt, amit kap, amit nem kap meg, azt pedig megszerzi saját magának. Ugyanebből a forrásból azt is megtudhatjuk, hogyan kell bánni egy ilyen nővel. Vigyünk neki piros csomagolású fehércsokoládét vagy drága pezsgőt, szusit és lazacot, vigyük borfesztiválra vagy kortárs filozófiai-irodalmi eseményre. Na de ennyit az olcsó általánosításról.

A MILF kategóriája valahol megalázó nekünk, Bezzeganyáknak, hiszen kiforgatja azt a szent küldetést, amiért nap mint nap vérrel és verejtékkel harcolunk. Szót sem ejt arról, hogy milyen heroikus harcot vívunk, míg felneveljük a fészekaljnyi gyermekünket. Nem ejt szót a hosszú évekről, amíg egyetlen gondunk a cseperedő fiókánk. Azokról az évekről, amikor pelenkát cseréltünk, taknyos orrot töröltünk, összezúzódott térdeket tapasztgattunk le, protekciót próbáltunk szerezni az oviba, amikor minden gondolatunk a gyerekünk körül forgott és eszünkbe sem jutott, hogy mi most valamilyen szexuális célcsoport lennénk. A MILF-trend ugyanis kizárólag csak arra koncentrál, szexuális szempontból miért is vonzó ez a réteg vagy hogy milyen irányból közelíthető meg. Mindez ránk, gyerekeket nevelő nőkre nézve lealjasító.

Ezt leszámítva azért van egy pozitív hozadéka is a dolognak. Trendet csinál abból, hogy az érett nőt vonzónak lássák, és hogy önmaga szemében is vonzó maradjon. Persze korántsem biztos, hogy hülye amerikai trendek szempontjából kell magunkat mérlegelnünk. Azt is mondhatjuk, húzzál haza kisfiam, a jó édes anyáddal szórakozzál, vagy vegyél elő egy pitét, és azzal folytasd az álmodozást.  

Ti mit gondoltok? Megalázónak érzitek, ha akaratotok ellenére bekerültök egy ilyen kategóriába, vagy jó érzéssel tölt el, hogy huszonéves, harmincas férfiak gerjednek rátok? Egyáltalán, létezik úgy igazából a MILF?

Edina