Ilyen esős, borongós időben jól jönnek a beltéri programok, hogy ne kelljen egész nap a lakásban kuksolni, így ezen a héten főként ezek közül válogattunk. A közelgő őszi szünetről sem felejtkeztünk azonban el: nem csak programot, de nyereményjátékot is ajánlunk október utolsó hetére.

Rossz időben mindig tuti tipp a mozi, főleg akkor, ha kedvezményes jeggyel tudunk filmeket nézni. Ezen a héten csütörtöktől vasárnapig tart a Mi Mozink Filmnapok, amelynek keretében vetítik többek között a Hotel Transylvania 2. részének 2D és 3D változatát is a hálózat két budapesti mozijában, a Lurdy Házban illetve az óbudai Eurocenterben.

Az őszi borús hangulat javítására mi lehetne jobb módszer, mint a csokoládé. Szerencsére ezt nem csak mi gondoljuk így, hanem az Árkád Bevásárlóközpont programszervezői is, hiszen erre a hétvégére (pontosabban péntekre és szombatra) időzítették az Édes csábítás elnevezésű csokoládéfesztiváljukat. Mind a két napon várja a látogatókat a csokoládé-kiállítás és kaszinó, sőt mindenki részt vehet Magyarország legnagyobb csokijának elkészítésében is. Péntek-szombaton extra programokkal is készülnek, lesz például csokigyurma-foglalkozás, trüffel-készítés vagy csokiszobor-pantomim performansz.

Virtuális utazásra invitálja szombat délután a kalandvágyó gyerekeket és családjukat az Óbudai Kulturális Központ Csillaghegyi Közösségi Háza. Ingyenes programjukon ebben a hónapban Indonézia kultúrájával ismerkedhettek meg. A délután folyamán sor kerül vetített képes beszámolóra, táncbemutatóra, kézműveskedésre, árnyjáték-előadásra, de megismerhetitek az ország konyhaművészetével is.

Folytatódnak a Múzeumok Őszi Fesztiváljának eseményei is. A Ludwig Múzeumban ezen a szombaton rendezik meg a fesztivál egyik gyerekeknek is szóló programját, a Nagy Rajzolást. A Nagy Rajzolás Angliából ered, ahol 2000-ben indítottak kampányt a rajzolás népszerűsítéséért. Azóta számos helyen elterjedt, Magyarországon például már több éve a Múzeumok Őszi Fesztiváljának szerves része. A Ludwig Múzeumban a 10-től 15 óráig tartó program során a múzeum aktuális kiállításaihoz kapcsolódó rajzokat lehet majd készíteni.

Már csupán két hétig, november 1-ig vehettek részt a Vajdahunyadvárban a Titokzatos Szavanna – Gyere el a bűvös talizmánodért! interaktív kiállításon. Az izgalmas kalandtúra és nyomozás során játékos feladványokkal tehetitek próbára tudásotokat és szemfülességeteket, hogy a végén megszerezzétek a mágikus talizmánt. Remek program lehet a kiállítás az őszi szünetre is, s hogy legalább egy családot hozzásegítsünk a látogatáshoz, nyereményjátékot hirdettünk Facebook oldalunkon. Játsszatok velünk a családi belépőért (2 felnőtt+ 2 gyerek)! (A kiállításról korábba itt számolt be a Bezzeganya).

Az Egri Vár hagyományosan október 17-én tartja az Egri Vár napját, mivel 1552-ben e napon adták fel a törökök a vár ostromát. A várnak nem ez az első nagyszabású rendezvénye idén, nyáron nagyszabású, nemzetközi hagyományőrzők (és maga a török nagykövet) részvételével zajló látványos várjátékokba csöppentünk, amit a harmincöt fokos forróság ellenére is nagyon élveztünk. A gyerekek az ünnepélyes-hivatalos Nemzeti Emlékhely avatására nyilván kevésbé kíváncsiak,ám biztos vevők az ígért "zoknicsatára", fegyverbemutatóra és vitézavatásra, de lesz solymászbemutató, mesejáték Gárdonyi Géza műve alapján, zene, őrtüzek, lovaglás meg az elmaradhatatlan kézműves játszóház. Az ígéretek szerint megismétlik a nyáron általunk is látott, népszerű Boszorkánypert is a Börtönkiállításban. A  Dobó István Vármúzeum kiállításai és rendezvényei ezen a napon 9:00 - 17:00 óráig díjmentesen látogathatóak, csak egyes kézműves foglalkozásokhoz vagy a Panoptikumba és a 3D moziba kell jegyet váltani.

Szélforgó (+utolsó bekezdés: Vakmacska)


További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?