vitamin terhesség folát terhesvitamin

A babavárás során általában még azok a nők is szednek vitamint, akik azelőtt soha, felértékelődik a test, amelyben az új élet készülődik. Megtanulunk vigyázni magunkra, számba vesszük a fontos vitaminok listáját, ami a kicsi megfelelő fejlődését hivatott garantálni a jó kedven, a jó időn és a jó szerencsén felül. Rábukkantunk egy új babaváró vitaminra a piacon, amely egy ilyen, egyéni kutatásból született.

vitamin terhesség folát terhesvitamin

Magyar családi start-up vállalkozás keretein belül alkották meg a vitamint, amely a kevesebb több elvét követve tartalmazza a valóban szükséges kiegészítőket a babavárás előtti és alatti időszakra vonatkozóan. A 11 összetevőt tartalmazó CLEAVIT kapszula a gyártói oldalon fellelt információk szerint vegán. Ez azt jelenti, hogy zselatint egyáltalán nem tartalmaznak a kapszulák, és az Omega 3 is Ecoflax, azaz lenmagolaj formájában került hozzáadásra. Laktóz-intoleranciával élők is biztonsággal fogyaszthatják. Folsav helyett, amely a fogyasztóinak igen magas százaléka esetében bizonytalanul hasznosul, folátot tartalmaz a vitamin.

vitamin terhesség folát terhesvitamin


Apró mese a folsavról

A várandósság legelső hírnöke mindig a folsavbevitel szükségessége. Azonban szervezetünk nem közvetlenül a folsavat hasznosítja ilyenkor, ezt még át kell alakítania foláttá, amelyet aztán a bélfal valójában fel is tud venni. Ehhez a folyamathoz egy okos kis enzim, a MTHFR- metilén – tetrahidrofolát-reduktáz segítsége szükséges. Kutatások alapján tudjuk, hogy a várandósság alatt igen magas százalékban előfordulhat ennek az enzimnek a rossz irányú mutációja, melynek során a szervezet a bejuttatott folsavat már nem képes foláttá alakítani, a segítő folsav így kárba vész, sem az anyai szervezet, sem a baba nem jut hozzá. Ezt kiküszöbölendő innováció, ha már folát formájában fogyaszthatjuk a folsavat.

vitamin terhesség folát terhesvitamin

A CLEAVIT kapszula további előnye, hogy jódmentes, pajzsmirigy-alulműködés esetén is szedhető.

Vasból is egy a szokásosnál hatékonyabban felszívódó, ugyanakkor „szervezetbarátabb” formát tartalmaz, amely kíméli a gyomrot.
 

vitamin terhesség folát terhesvitamin

A kapszulák színezék-, illatanyag- és fényesítőanyag-mentesek, műanyag tégelyük újrafelhasználható, és természetesen a csomagolásuk is környezetbarát. A CLEAVIT vitaminját országos ingyenes házhozszállítással ajánlja.

(X)