terhesség kismama celeb

Valószínűleg simán meg tudnál nevezni három éppen várandós hírességet, talán még többet is. Az sem jelentene problémát, ha valaki megkérdezné, melyik celeb szült az elmúlt egy évben. Vajon miért foglalkozik mindenki a terhes celebekkel?

Valószínűleg azért, mert a terhesség mindennapi embereknek tünteti fel a máskor különlegesnek tűnőeket. A terhességtől olyanoknak látszanak, mint mindenki más.  Kedvenc hírességeink ugyanúgy mackóalsóban tűnnek fel a bulvársajtóban, a gyorséttermekben lekapva, mint bármelyik más kismama. Viszont a dolog árnyoldala, hogy a mindennapi emberek a celebek terhessége kapcsán gyakran irreális elvárásokat támasztanak magukkal kapcsolatban.

A kismamaruházat sokáig abból állt, hogy a nők férjeik bő ingjeit kölcsönözték a terhesség ideje alatt. Ezek az idők, és azok, amikor a laza, sátorfazonú kismamaruhák és ormótlan, gumírozott derekú farmerok voltak csak kaphatóak, régen elmúltak. Részben a celebeknek köszönhetően most már minden várandós nő csinosan kiöltözhet bármilyen alkalomra, és mindenféle árban elfogadható, csinos darabokat lehet kapni.

Az 50-es években a terhesség szinte szégyellnivaló, és mindenképpen nem mutogatnivaló állapot volt. A nők bő, mellben elvágott ruhákat hordtak, hogy eltakarják „állapotukat” és nagyon sok időt töltöttek a négy fal között. Manapság ez szinte elképzelhetetlen. 

A legtöbb kismama szinte alig változtatja meg a mindennapjait a terhesség ideje alatt, ugyanúgy dolgozik, társaságba jár, vagy akár kismamatornára. Mindez a várandós celebekre is igaz, akik különösen szeretik megmutatni magukat szűk és elegáns kismamaruhákban, gálákon és premiereken, vagy a kondiban. Amit érdemes észben tartani: Azt egyik híresség sem szokta más orrára kötni, hogy hány órát szundít egy különleges esemény előtt a várandóssága alatt, és hány asszisztense vagy otthoni segítsége van.

A celebek ugyancsak szeretnek szokatlan és alternatív utakat választani, amikor a szülésre kerül sor. Az otthonszülés, a kádban szülés, a dúlával szülés és a programcsászár is részben nekik köszönhetően kerültek a mindennapi köztudatba.

Amit érdemes észben tartani: Amikor valakinek korlátlan anyagi és kapcsolatbeli forrásai vannak, és egy egész orvoscsapat áll rendelkezésére, egészen más helyzetben van. Egy mindennapi ember számára egy távoli, egzotikus országban szülni, mint Angelina Jolie nem biztonságos alternatíva.

A bulvárlapok előszeretettel mutogatják, hogy a szépségükről és jó alakjukról híres nők milyen hamar térnek vissza a terhesség előtti formájukba, néha úgy tűnik, szinte órákon belül. Vannak olyanok közöttük, akik nyíltan megosztják „küzdelmüket” a kilókkal, és azt, hogy mennyi önfeláldozás és munka után férnek bele újra azokba az apró estélyikbe. Mások az egészet természetesnek tüntetik fel.

Amit érdemes megfontolni: Nagyon sok híresség nem egészséges úton nyeri vissza hajadonkori alakját. Sokan közülük plasztikai sebészhez vagy extrém diétákhoz folyamodnak, ami kizárja a szoptatást. Természetesen vannak közöttük, akik rendhagyóan szerencsés géneknek köszönhetik azt, hogy hetekkel a szülés után egy gramm súlyfelesleg nélkül sétálhatnak végig a vörös szőnyegen, de ne rájuk alapozd az elvárásaidat magaddal szemben!

A hírességek terhességeit végignézni szórakoztató hobbisport kismamáknak, és az egykor karcsú és vékony nőkkel sok kismama érez ilyenkor távoli, lelki kapcsolatot, de egy pillanatra ne felejtse el senki, hogy ők más világban élnek, és nem mindenkinek adatik meg egy bennlakó diétás sztárséf.

M.

Terhességgel kapcsolatos összes cikkünket ide kattintva olvashatod.