Az emberi hülyeség úgy tűnik, határtalan. A Youtube segítségével ténylegesen is az. A közelmúltban például egy amerikai szülőpár cápákkal úszkáló ötévesét videózta le és tette közkinccsé. Illetve inkább közfelháborodás tárgyává.

A szülők állítják, ez csupán egy izgalmas kaland volt, hiszen a cápák korábban meg lettek etetve, ráadásul a veszélytelenebb, kevésbé agresszív fajtából valóak, a szemöldökük azonban nem véletlenül szaladt fel a videó nézőinek. A közel tízperces videón 5 perc 33 másodpercnél az ötéves lány bemegy a vízbe és nem egész a hatodik percben már körülötte úsznak a – videó elején megetetett – cápák.

Az anyuka szerint végig lányukkal voltak, ráadásul mivel a cápákat nem etetik, ha emberek is vannak a vízben, azok nem kötik össze az úszókat az étkezéssel, így nem bánatnak. A „felelősségteljes” szülő szerint amúgy is másik gyerek is volt ott, amikor ők, valamint húsz év alatt még sosem történt baj ilyen eseményen.

A Bahamákon vakációzók élménye egy cápákkal huszonnégy éve foglalkozó tengerbiológus azt mondja, ő nem tudja, meg merné-e tenni. „Én valószínűleg kicsit elővigyázatosabb lennék.”
Egy cápákkal merülő búvár egyszerűen extrém hülyeségnek titulálta a szülők tettét. Mások – így a szülők is – viszont állítják, az emberek tudatlanok a cápákkal kapcsolatosan és a dolog meglehetősen veszélytelen volt. (A cápatámadás valóban nem gyakori. Évente körülbelül hetvenöt történik belőle világszerte.)

Az anya az esetről később a televízióban azt nyilatkozta: „Az élet túl rövid, hogy unatkozzunk.”

Center

Forrás