Mai hírösszefoglalónkból kiderül, hogy módosul a KRESZ, több százezer gyermek ehet ingyen ősztől, olvashatunk arról, hogyan mutatjuk a világot a gyerekeinknek, elmélkedhetünk azon, hogy a tanár feladata-e a gyerekkel a szexről, párkapcsolatról, házasságról beszélgetni, és egy pénteki könnyed hírt is mutatunk, melyből kiderül, hogy Oroszország vezető bankja a hitel mellé kölcsön macskát is ad.

Figyelem, módosítják a KRESZ-t!

Kismértékű KRESZ-módosításra kerül sor, amely megtiltja az álló gyermekszállító buszok melletti elhaladást, pontosítja a gyerekülések első ülésre szerelésének szabályait, viszont megengedi az autósoknak, hogy az oktatási intézmények előtt bizonyos időszakokban ne kelljen csökkentett sebességgel hajtaniuk.

A tanár feladata a szexről beszélni a gyerekekkel?

Mi a baj, segíthetek?” Elmondta, ő nagyon beteg lehet, mert folyton megkeményedik reggelre …tetszik tudni, ott lent…” Hárítani akartam, megkértem, menjen el orvoshoz. De azt felelte, már háromszor sorba ült, de a gyerekorvosnál egyszerre több gyereket hívnak be, és ő mindig pont lányokkal kerül az orvos elé. Zavaromban kezet fogtam a tizenkét éves kamasz fiúval „Gratulálok, Andris, ezek szerint te már férfi lettél. Nem is tudom, tegezhetlek-e még, mint a többieket?”

Több százezer gyermek ehet ingyen ősztől

Közel kétszázhetvenötezer rászoruló gyermek étkezhet ingyenesen szeptembertől a bölcsődékben, az óvodákban és az iskolákban – tudta meg lapunk. A gyermekétkeztetésre majdnem kétszer annyi pénzt fordít az állam, mint négy éve.

Lebutított világ

Az miért van, hogy gyerekeinknek, jogfolytonosan még a nagyobbacskáknak is valami tompított világot szánunk? Őzikéset, jézuskásat, méhecskés-virágosat? Nem akarjuk terhelni őket.

Kölcsön cica jár a lakáshitelhez

Oroszország vezető bankja új ösztönzőt talált ki, hogy növelje a jelzáloghiteleket igénylő új ügyfelek számát: a pénz mellé ingyen macskát kínál. Sajnos az állat nem ajándék, hanem a jelzáloghitelhez hasonlóan csak kölcsön, amit vissza kell adni. Egy orosz babona szerint ugyanis szerencsét hoz, ha az új lakásba először macska lép be.

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?