Waczkor bébinapló fogzás

Egyre nagyobb sózsákom van. Már 5 hónapos és bőven 8 kiló felett járunk. Nem is csoda tehát, hogy a némileg gyenge derekam az egyik héten bedobta az unalmast, és nem tudtam felemelni a gyereket. Még járni is nehéz volt. Van egy ismert derékproblémám, ha nem figyelek, akkor előjön, de szerencsére pihentetés hatására el is múlik mindig. Na, de egy öt hónapos baba mellett nehéz pihenni! Így tehát segítséget kellett kérnem a családtól. Legjobb barátnőm épp ráért, így pár napig átjárt hozzánk, és segített a gyereket rendezni, hogy ne nekem kelljen őt emelgetni. 

De mintha a gyerek is megérezte volna, hogy „Houston, baj van! Anya nem tud megemelni!”, mert tádámm, csodák csodájára azóta elalszik este egyedül a kiságyban, vagy minimális segítség kell neki. Napközben főleg a hintájában alszik, néha sikerül elsimogatni a hátát, de eddig este csak a hurci volt a megoldás az altatásra. Most meg leveszem ciciről, be a kiságyba, altatómuzsika bekapcs, és tádámm: alvó gyerekre megyek be a szobába, amikor én is megyek lefeküdni.

Az alvást mostanság két dolog nehezíti meg, az egyik a mozgás. Folyamatosan elkúszik, tolat, forog a kiságyban, így vagy elakad valahol és az a baj, vagy lemozdult a légzésfigyelő érzékelőjéről (amíg csak egy lapot használtunk), és az riasztott be. A másik probléma a fogzás, de azt megjavítani én nem tudom. Hiába kenem neki be az egyik/másik gélt, van, hogy felsír, és feltehetőleg a foga miatt.

Ami még újdonság, hogy most már felül a hintában, pihenőszékben és babrálja a lábát, hiába tolom őt vissza, hogy nem kéne még ülnöd, amíg meg nem tanulsz rendesen ülni, de ő akkor is előrehajol, és babrál össze-vissza. Ezen kívül pedig elkezdett egy brrrüürr hangot kiadni, elég rendszeresen, de ezzel az egész környezetét beteríti tetemesebb mennyiségű nyállal.

Waczkor

Kérdésed van? Nem tudsz megoldani egy problémát? Ötleteket gyűjtenél? Tapasztalatot cserélnél más anyukákkal? Csatlakozz a Bezzeganya zárt Facebook csoportjához, ahol segítséget kaphatsz. Szeretettel várunk!