Hogyan mondtam el, hogy terhes vagyok című sorozatunk legújabb részében Caesar meséli el, milyen körülmények között végezte el a terhességi tesztet.

olvasó hogyan mondtam el? terhesség terhességi tesztphoto © 2008 Courtney Barrett | more info (via: Wylio)

 

Nem volt romantikus vacsora, sem kiscipő meg csörgő - amint meglátta a két csíkot, rögtön kimondta az eredményt. Te is megosztanád teherbe esésed és a család beavatásának történetét? Küldd el a bezzeganya@bezzeganya.hu címre.

Akartunk gyereket. De soha nem beszélgettünk róla, nem tervezgettünk. Valahol legbelül, mindig azt éreztem, gondoltam, hogy én nem vagyok anya-típus, a férjem pedig nem apa-típus. Na, ilyet csak azok éreznek-gondolnak, akiknek nincs gyerekük, már a szó is, „anya-típus” értelmezhetetlen, egy anyának legalábbis.

Összeházasodtunk, lakást vettünk, dolgoztunk és közben mindketten egyetemre jártunk, egyszerre, egyidőben. Majd ha végzünk, lesz gyerek, válaszoltuk azoknak, akik – szerintem meglehetősen tapintatlanul – az iránt érdeklődtek, mikor akarunk gyereket, miközben halványan vagy kevésbé halványan célozgattak a koromra.

Végeztünk a sulival, megvolt a diplomaosztó, mindez januárban. Én éppen túl a 35-ön, azt gondoltam, hogy akkor most! Mondtam a férjemnek, hogy holnaptól nem szedem a fogamzásgátlót. Ő mondta, hogy jó. Hát ezt megbeszéltük.

Persze azonnal beleástam magam az internet szakirodalmába az ovulációról, a termékeny napokról, az ajánlott pózokról, a különféle praktikákról, amelyek mind a gyermekáldást hivatottak elősegíteni. Számolgattam, naptáraztam, egyszóval meglehetősen tudományosan álltam neki, de erről bölcsen hallgattam életem párja előtt, felesleges őt annak részleteivel traktálni, hogy mikor van a valószínűleg legtermékenyebb 24 óra. Közben pedig arra gondoltam, hogy elmúltam 35 éves, volt egy terhesség-megszakításom, hosszú évekig szedtem a gyógyszert, meglehetősen stresszes életet éltünk, ki tudja, mikor jöhet ez nekünk össze. Ezért is vállaltam el egy új munkát, mert úgy éreztem váratni fog magára a baba.

De nem így történt. Alig telt el 4 hónap és megtörtént. Közben már felhagytam a számolással, mert a ciklusom maga volt a káosz, így teljesen felesleges időtöltésnek tűnt a naptárral szexelni, tekintettel arra, hogy egy ciklus alatt kétszer menstruáltam és háromszor volt peteérésem. A tesztet merő kíváncsiságból csináltam meg, mert ugyan késett a vérzésem, de már fogalmam sem volt, hogy mihez képest kellene számítani a késést. Munkanap volt, reggel, ébredés után használtam a tesztet. Álmos szemekkel ücsörögtem a kanapén, várva az eredményre. A férjem még az ágyban feküdt, próbálkozott megküzdeni a felkelés kihívásaival.1-2 perc várakozás után nagyon határozott kék csíkok jelentek meg. Kettő.

-       Basszus, terhes vagyok.
-       Mi vagy?
-       Terhes.
-       Tényleg?
-       Tényleg.
-       Akkor jó.

Ennyi. Nem volt romantikus vacsora, sem tündéri kiscipő vagy cuki csörgő, amit jelzésként átnyújtottam, nem volt „üljünk le, valamit mondanom kell neked”, egy álmos reggelen, minden teketória nélkül, keresetlen szavakkal közöltem azt, amiről csak később derült ki, hogy valójában azt jelenti, hogy az életünk egyszer s mindenkorra, visszavonhatatlanul megváltozik.

Aznap még 3 tesztet csináltam, a nap különböző szakaiban. Mindegyiken ott virított a két csík.

Caesar